Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Το Μιλάνο, το ντέρμπι, οι Gallaghers και οι δεινόσαυροι...


Για τους Oasis πήγαμε, και άλλα είδαμε..για άλλη μια φορά τα αδέρφια Gallaghers δεν άντεξαν, τα έσπασαν την Παρασκευή στο Παρίσι backstage και έτσι ο Noel δήλωσε την διάλυση των Oasis και την ακύρωση των επόμενων εμφανίσεων του συγκροτήματος. Ακόμα να το ξεπεράσω, αν και γνώριζα καλά το ιστορικό των αντιπαραθέσεών τους. Αυτή τη στιγμή τους μισώ, αλλά παράλληλα τους ευχαριστώ για τις υπέροχες μουσικές στιγμές που μου χάρισαν όλα αυτά τα χρόνια.

- Μιλάνο
Τα κύρια και αναμενόμενα χαρακτηριστικά του Μιλάνου ήτανε η επιβλητική αγορά και οι απίστευτες, κομψές Ιταλίδες. Πολύ όμορφο το κέντρο της πόλης. Οι δρόμοι, τα ιστορικά κτίρια, τα εμπορικά καταστήματα (κυρίως μπουτίκ), η στοά στη Duomo..όλα ξεχείλιζαν από κομψότητα και καλαισθησία. Highlight η βασιλική μπουτίκ των Dolce&Gabbana. Αρνητικό στοιχείο η νεκρή νυχτερινή ζωή στο κέντρο της πόλης.



- I-Day Milan Urban Festival
Τους Oasis αντικατέστησαν τελευταία στιγμή οι γερόλυκοι Deep Purple..που ναι μεν έδειξαν την αξία τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ταίριαζαν στο νεανικό κοινό, ούτε και στα υπόλοιπα νεανικά συγκροτήματα. Μπράβο όμως στους διοργανωτές, που τους έφεραν τελευταία στιγμή, αλλά και για την γενικότερη άρτια διοργανώση του φεστιβάλ. Περίεργο και άκυρο βρήκαμε το γεγονός ότι πρώτα εμφανίστηκαν οι Kasabian και μετά οι Kooks.
Οι Καsabian απλά τα έσπασαν. Ίσως το πιο απολαυστικό και ξεσηκωτικό live στο οποίο έχω βρεθεί. Όλοι τους τυπάρες και ιδαίτεροι. Ωραίος ο ήχος τους συνολικά. Εκρηκτικοί από την πρώτη στιγμή έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους με το εκκεντρικό ''Vlad The Impaler''. Στη συνέχεια ακούστηκαν τα αγαπημένα ''Underdog'', ''Where did all the love go'' και ''Shoot the Runner''. Συνέχισαν με το ''Processed Beats'' που το λατρεύω ως κομμάτι, αλλά η live εκτέλεσή του δεν με ενθούσιασε ιδιαίτερα. Ακολούθησαν τα ''Empire'' και ''Take Aim''. Η ατμόσφαιρα (και εγώ) απογειώθηκε στα ''Fire'' και ''Fast Fuse'', από το τελευταίο τους άλμπουμ. Οι ρυθμοί στη συνέχεια έπεσαν λίγο με το ατμοσφαιρικό και μελαγχολικό ''Doberman''. Η μπάντα συνέχισε με τα ''Clubfoot'' και ''Stuntman''. Tο επόμενο κομμάτι ήτανε η έκπληξη. Διασκεύασαν το ''You've got the love'' από τους Florence+the Machine, και το αφιέρωσαν στους Oasis. Τέλος, έκλεισαν επιτυχημένα την εμφάνισή τους με το ''L.s.f.'', ένα τέλειο κομμάτι για live ακρόαση.
Οι Kooks μου πρόσφεραν ακριβώς αυτό που περίμενα. Χαρούμενα και ανάλαφρα χιτάκια, όλα κομμένα και ραμμένα στο ίδιο ύφος, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Τους παρακολουθείς ευχάριστα, αλλά και να μην τους έβλεπα, δεν θα έχανα και τίποτα ουσιαστικό. Στους Ιταλούς, και κυρίως στις Ιταλίδες είχανε αρκετή πέραση. Θετικό βρήκα το γεγονός ότι ζωντανά ο ήχος τους δεν διαφέρει ποιοτικά σε σχέση με αυτόν του δίσκου.



- San Siro, Milan-Inter
Απόφαση τελευταίας στιγμής να παρακολουθήσω το τεράστιο τοπικό ντέρμπι. Τυχερός που βρήκα έξω από το γήπεδο εισητήριο των 20€. Το γήπεδο, εξωτερικά επιβλητικό, εσωτερικά τεράστιο. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων δημιουργούσαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Αυτή η εκπληκτική ατμόσφαιρα κράτησε εώς το 0-2. Τελικό σκορ 0-4 υπέρ της Inter! Ως ουδέτερος φίλαθλος, συνειδητοποίησα ότι παρακολουθούσα ένα ιστορικό ματς. Τα γκόλ για την Inter πέτυχαν οι Motta, Milito (πεν.) και o παικταράς Maicon στο πρώτο ημίχρονο. O Stankovic με γκολάρα αποτελείωσε την Milan στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός τόπου και χρόνου η Milan, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ronaldinho.


Και τώρα καλή εξεταστική να έχουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου