Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Lymelife (Ξινή Ζωή)




Δραματική, H.Π.Α. 2008 (Προβάλλεται στο φεστιβάλ ''Νύχτες Πρεμιέρας'')

Υπόθεση: H ταινία μας μεταφέρει πίσω στα 70's, και συγκεκριμένα σε ένα νησί κοντά στη Νέα Υόρκη, το Long Island. Μέσα από τα παιδικά μάτια δύο εφήβων, επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο οικογένειες, τόσο κάθε μια ξεχωριστά, όσο και στις μεταξύ τους σχέσεις..

''The American Dream Sucks''. Αυτό είναι το tagline της ανεξάρτητης αυτής αμερικανικής ταινίας. Και το ''Lymelife'' αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο απατηλό μπορεί να γίνει το αμερικανικό όνειρο.
Επιφανειακά ευτυχισμένες οικογένειες, που κρύβουν μέσα τους σοβαρά προβλήματα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να εκραγούν. Ερωτικά τρίγωνα, εφηβικές ερωτικές απογοητεύσεις και συζυγικές απιστίες που ταλαιπωρούν τα εμπλεκόμενα μέρη. Το κυνήγι της ευτυχίας, ο κλονισμός της υγείας και η κατάρα του χρήματος, που δημιουργεί και πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες και το άγχος.
Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι υπαρκτά και συναντούνται καθημερινά. Στην ταινία βέβαια είναι όλα συσπειρωμένα σε δύο άτυχες οικογένειες...
Τα αδέρφια Martini, οι δημιουργοί της ταινίας, μας παρουσιάζουν αυτές τις δραματικές καταστάσεις έχοντας ως πρωταγωνιστή έναν 15χρονο, τον Scott (Rory Culkin). Κατά αυτόν τον τρόπο, η ταινία κερδίζει πόντους σε επίπεδο συγκίνησης και ρεαλισμού, εφόσον ο Rory Culkin, όπως και το 2005 στο ''The Chumscrubber'' ανταποκρίνεται επάξια σε έναν τέτοιον δύσκολο εφηβο-μελαγχολικό ρόλο. Πολύ καλή και η ερμηνεία του έμπειρου Alec Baldwin.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθώ και στην φοβερή νοσταλγική φωτογραφία των 70's και φυσικά στην άρτια αίσθηση μιας αμερικανικής indie παραγωγής.

7,5/10


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου