Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

In the Loop


Υπόθεση: Η Βρετανία και οι ΗΠΑ επιθυμούν διακαώς την έναρξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή. Όμως, μια ατυχής δήλωση ενός Βρετανού Υπουργού στην εθνική τηλεόραση πέρι ''απροσδόκητου πολέμου'' φέρνει τα πάνω κάτω στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις...

Σε αρμονία με το πνεύμα των ημερών παρουσιάζω μια έξυπνη πολιτική σάτιρα, που αποδεικνύει (ίσως λίγο υπέρμετρα) πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα. Ο κύριος θεματικός γνώμονας στον οποίο κινείται ο Ιταλοσκωτσέζος σκηνοθέτης Armando Iannucci στο ''In the Loop'' είναι οι διαχρονικές καλές πολιτικές σχέσεις ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου, οι ομάδες πίεσης, οι σχέσεις εξουσίας και ο καταλυτικός ρόλος των ΜΜΕ.
Το όλο εγχείρημα του δημιουργού μπορεί μεν να είναι αρκετά προκλητικό και καυστικό, αλλά σίγουρα άξιο αναφοράς. Οι ερμηνείες γενικότερα κυμαίνονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, με κύριο χαρακτηριστικό βέβαια το βρετανικό χιούμορ.
Το κυριότερο αρνητικό στοιχείο της ταινίας νομίζω πως είναι ο φρενήρης ρυθμός που εξελίσσεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της. Αν προσθέσω σε αυτό και τους μακρόσυρτους πολιτικούς διαλόγους το αποτέλεσμα στο τέλος κουράζει λίγο, αλλά παραμένει πάντοτε ενδιαφέρον..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου