Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Adventureland (Ζωή σαν...Λούνα Παρκ)


Υπόθεση: Η ταινία εξελίσσεται το 1987 και μας απεικονίζει το μεταβατικό στάδιο που διαπερνά ένας νεαρός απόφοιτος, ο James (Jesse Eisenberg). Ο James μόλις τελείωσε το κολλέγιο και δεν έχει την οικονομική υποστήριξη που θα ήθελε να είχε από τους γονείς του. Έτσι, για να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο που είναι να ζήσει στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται καλοκαιριάτικα να δουλέψει σε ένα τοπικό Λούνα Παρκ. Εκεί ερωτεύεται, δοκιμάζει φιλίες, ωριμάζει και γενικότερα προετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο της πραγματικής ανεξάρτητής του ζωής που θα ακολουθήσει...

Από τον σκηνοθέτη του γνωστού σε όλους μας ''Superbad'', Greg Mottola, έρχεται και το ''Adventureland'', που δεν είχε την ανάλογη προώθηση, όπως την είχε το ''Superbad'' πριν από δύο χρόνια. Λιγότερο κάφρικο, και παράλληλα με λιγότερες ξεκαρδιστικές στιγμές, ο Mottola αυτήν την φορά ήθελε να δώσει έναν πιο ρομαντικό και σοβαροφανείς τόνο στο δημιούργημά του. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα, πρόκειται για μια γλυκόπικρη ρομαντική κωμωδία, που παρακολουθείται πολύ ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος της. Οι χαρακτήρες και οι προθέσεις των πρωταγωνιστών αναπτύσσονται πλήρως, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στο σύμπλεγμα των σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ τους. To lovestory του πρωταγωνιστή παρουσιάζεται με έναν όμορφο και συγκινητικό τρόπο, και το background του τρελιάρικου Λούνα Παρκ με τον εκκεντρικό κάτοχό του, ταιριάζει απόλυτα ως φόντο στην ταινία.
Αδυναμία μου καθ'όλη την διάρκεια της ταινίας ήτανε η 19χρονη Kristen Stewart (γνωστή από το ''Twillight'' που δεν έχω δει). Πιστή και προσγειωμένη στον ρόλο της, αλλά κυρίως εμφανισιακά την λάτρεψα ιδιαίτερα.
Το μόνο σημείο που ο δημιουργός δεν δίνει την αμέριστη προσοχή του είναι η αύρα και η νοσταλγία των 80s, που οπτικά τουλάχιστον απουσιάζει. Ακουστικά όμως οι Yo La Tengo, αλλά και ο Lou Reed μας μεταφέρουν στην προαναφερόμενη δεκαετία..
Σύντομα κυκλοφορεί σε dvd...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου