Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Year One (Οι Γκαφατζήδες των Σπηλαίων)



Κωμωδία, Η.Π.Α. 2009 (Σύντομα σε dvd)

Υπόθεση: Τα δύο ''μαύρα πρόβατα'' ενός προϊστορικού χωριού, ο τεμπέλης και ατάλαντος Zed (Jack Black) και ο μαλθακός Oh (Michael Cera), εξορίζονται και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στον αρχαίο κόσμο...

Αυτή είναι η μαγεία του κινηματογράφου...Ενώ το ''Year One'' είναι κάφρικο, χοντροκομμένο,ανούσιο και σε αρκετά σημεία του παντελώς ηλίθιο, μπορώ να πω ότι το καταευχαριστήθηκα!
Ίσως για αυτό ευθύνεται η καλή διάθεση που είχα καθώς την παρακολουθούσα, ή το γεγονός ότι ήμουν προετοιμασμένος να σπαταλήσω 90 λεπτά χωρίς να περιμένω καμιά ανταπόδοση.
Τελικά, οι στιγμές (γελοίου) γέλιου που μου χάρισε ήτανε πολλές και κράτησα την θετική πλευρά της κωμωδίας, παραβλέποντας τα πάμπολλα ελλατώματά της (όπως ιστορικές και βιβλικές ανακρίβειες, φθηνά και κακοφτιαγμένα σκηνικά κ' τοποθεσίες).
Αναμφίβολα, ο σκηνοθέτης Harold Ramis είχε στην διάθεση του ένα ταλαντούχο και έμπειρο καστ αστείων ηθοποιών, όπως οι Michael Cera (Superbad), Jack Black (School of Rock), David Cross (School for Scoundrels), Christopher Mintz-Plasse (ο ξακουστός ΜcLovin από το Superbad), Paul Rudd (I love you man) και ο Αγγλάρας Vinnie Jones.
Την παράσταση όμως σαφώς και κλέβουν το αταίριαστο δίδυμο των πρωταγωνιστών. Από την μια ο αγαθός και καλόβουλος Michael Cera ήτανε για άλλη μια φορά πραγματική απόλαυση, ενώ ο Jack Black, επιφανειακά θαρραλέος και ριψοκίνδυνος, αλλά στην πραγματικότητα άτολμος, αδέξιος και ανεύθυνος προκαλεί αρκετό γέλιο. Κατά την περιήγησή τους στους βιβλικούς κόσμους συναντούν τον Κάιν, τον Άβελ, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και άλλους με τελικό προορισμό τα Σόδομα και Γόμορρα...

5,1/10



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου