Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Zombieland



Κωμωδία Τρόμου, Η.Π.Α. 2009 (Κάνει πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου(?))

Υπόθεση: O κόσμος κυριεύεται σταδιακά από αιμοβόρα και άγρια zombie. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνθρωποι παλεύουν για την σωτηρία τους. Μεταξύ αυτών γνωρίζουμε τον αγαθό Columbus (Jesse Eisenberg), που εφαρμόζει αυστηρά τους προσωπικούς του κανόνες ασφάλειας και επιβίωσης και τον σκληροτράχηλο Tallahassee (Woody Harrelson), που σκοπεύει να εξοντώσει όλα τα zombie με τα όπλα του. Στην παρέα τους προστίθονται και δύο πονηρές αδερφές (Εmma Stone, Abigail Breslin), που με την αυταρχική τους συμπεριφορά αναστατώνουν και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την πολεμική ατμόσφαιρα.

Το ''Zombieland'' προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται ως είδος. Συνεχόμενες κωμικοτραγικές στιγμές συνηφασμένες με αστείρευτες δόσεις τρόμου και μπόλικου αίματος. Αν τα παραπάνω δεδομένα τα αντιμετωπίσεις με έναν ανάλαφρο και χαλαρό τρόπο, είναι σίγουρο πώς θα περάσεις 88 ευχάριστα και άκρως ψυχαγωγικά λεπτά. Τουλάχιστον σε εμένα προσωπικά κάπως έτσι λειτούργησε η ταινία.
Έτσι το είδος παρωδία ή κωμωδία τρόμου στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ πως αποδίδει καρπούς. Το σενάριο είναι απλοϊκά δομημένο και ακολούθει τους κανόνες ενός διασκεδαστικού και περιπετειώδες roadmovie. Tα κακά zombie εναντίον των καλών ανθρώπων, δοσμένο σε απίστευτες καταστάσεις, γεμάτες γέλιο και θεαματικές μάχες.
Επιπλέον, ο δημιουργός εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά το ταλέντο των πρωταγωνιστών του. Ιδιαίτερα το δίδυμο των αντρών, με το κοφτερό χιούμορ και τους ευχάριστους διαλόγους μας χαρίζει αξέχαστες στιγμές. Οι παντελώς αντίθετοι χαρακτήρες τους σμίγουν άψογα για τις ανάγκες της ταινίας. Φυσικά και οι κοπέλες, βγάζοντας το bitch στοιχείο από μέσα τους, δίνουν επιπλέον πόντους σε μια πολύ διασκεδαστική ταινία. Tέλος, δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφερθώ στην σύντομη, αλλά φοβερή εμφάνιση του Βill Murray, παίζοντας τον ίδιο του τον εαυτό!

8/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου