Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

(500) Days of Summer Soundtrack



Indie/Various Artists, OST (Κυκλοφορεί από τις 17 Ιουλίου)

Για την ταινία ''500 Days of Summer'' έχω πει αρκετά εδώ..να μην αρχίσω να αναλύω και πάλι γιατί την λάτρεψα...ιδίως τώρα, εφόσον την παρακολούθησα πρόσφατα για δεύτερη φορά.
Παράλληλα με την ταινία, αγάπησα και τα μουσικά κομμάτια που στόλιζαν την όλη γλυκόπικρη ρομαντική ατμόσφαιρα τόσο υπέροχα. Αυτή τη φορά όμως κατάλαβα ότι η μουσική της ταινίας δεν έχει απλώς έναν πανέμορφο συνοδευτικό ρόλο όπως αρχικά νόμιζα, αλλά είναι και κάτι παραπάνω. Είναι φοβερό το πώς και το πότε ο δημιουργός χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα κομμάτια στην διάρκεια της ρομαντικής κωμωδίας, βγάζοντας στην επιφάνεια και αναδεικνύοντας και τα τελευταία κρυμμένα συναισθήματα των θεατών και πρωταγωνιστών. H ισορροπία μεταξύ των ανεβαστικών και των κλαψιάρικων κομματιών είναι απόλυτη, όπως ακριβώς εναλλασσόνται και τα συναισθήματα κατά την διάρκεια της αφήγησης της γλυκόπικρης ιστορίας.
Κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές που μου έρχονται στο μυαλό είναι π.χ. όταν στην προσπάθεια του Tom να εντυπωσιάσει την Summer ανεπιτυχώς βάζει στο pc του να παίζει το ''Please, please let me get what I want''. Kατά αυτόν τον τρόπο ο Morrissey εκφράζεται αντί γι'αυτόν, ο πρωταγωνιστής δεν χρειάζεται να ανοίξει καν το στόμα του και η ταινία αποκτά μια ουσιαστική και δυνατή σκηνή. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω και τη στιγμή που μπαίνει το ''Sweet Disposition'' των Αυστραλών Temper Trap. Κομμάτι που αγάπησα και δεν γνώριζα μέχρι τώρα. Εμφανίζεται τη στιγμή που το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ξανασυναντιέται τυχαία μετά από καιρό, ταξιδεύοντας με το τρένο. Καλύτερος συνδυασμός του συγκεκριμένου τραγουδιού με τον ήλιο που δύει μάλλον δεν θα μπορούσε να βρεθεί. Σε μια από τις ευχάριστες και up στιγμές της ταινίας, ο Tom εκφράζει τον έρωτα του με τη βοήθεια του ''You make my dreams''  μεσα σε ένα σουρεαλιστικό happy περιβάλλον. Τέλος, η άρτια σκηνή της αντίθεσης μεταξύ της πραγματικότητας και των προσδοκιών αποκτά ακόμη περισσότερη ουσία με το ''Hero'' και την βοήθεια της χαρακτηριστικής λυρικής φωνής της Regina Spektor.
Επίσης συμμετέχουν οι Simon & Garfunkel, The Doves, Black Lips, Carla Bruni, Hall & Oates, She & Him (συγκρότημα της πρωταγωνίστριας Zooey Deschanel) και πολλοί άλλοι..



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου