Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Gigantic



Ρομαντική Κωμωδία, Η.Π.Α. 2008 (Hμερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Ο 28χρονος Brian (Paul Dano) είναι ένας πωλητής στρωμάτων. Μη ικανοποιημένος από τη δουλειά και τη ζωή του, όνειρό του είναι να υιοθετήσει ένα μωρό από την Κίνα. Όταν ο στόχος του αρχίζει να υλοποιείται, γνωρίζει και ερωτεύεται την γοητευτική, αλλά ιδιόρρυθμη Happy (Zooey Deschanel) και η ζωή του ξαφνικά αποκτά νόημα...

Συμπαθέστατο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Matt Aselton, που με το ''Gigantic'' δείχνει ότι μπορεί να έχει μια καλή κινηματογραφική πορεία μπροστά του. Σίγουρα, τόσο το ρομαντικό/αισθηματικό, όσο και το κωμικό στοιχείο της ταινίας, παρουσιάζουν αρκετές ελλείψεις ώστε να χαρακτηριστεί ''γιγαντιαία'' η ταινία.
Το ισχυρό ατού της ταινίας θεωρώ προσωπικά πως είναι οι χαρακτήρες της. Όλοι τους, λίγο ή πολύ, παρουσιάζουν μια τρέλα, μια εκκεντρικότητα που τους κάνει ξεχωριστούς. Παρόλο αυτήν την εκκεντρικότητα, κάθε χαρακτήρας δείχνει να είναι ρεαλιστικός. Το ίδιο συμβαίνει και για το συνολικό story. Ναι μεν αυτό περιλαμβάνει αρκετά σουρεαλιστικά γεγονότα και καταστάσεις, αλλά και πάλι δίνει συνεχώς την εντύπωση ότι πατάει στη γη. Αυτό το ευχάριστο παιχνίδι των αντιθέσεων είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ''Gigantic''.

Τώρα όσον αφορά το πρωταγωνιστικό δίδυμο νομίζω πως δένουν αρκετά καλά στην οθόνη. Φυσικά ξεχωρίζω για άλλη μια φορά την indie βασίλισσα Zooey Deschanel, που υιοθετεί έναν παρόμοιο χαρακτήρα όπως την αγαπήσαμε στο ''500 Days of Summer''. Και ο Paul Dano όμως ανταποκρίνεται θετικά στον ρόλο του περίεργου και κλειστού Brian. Άλλωστε ο συγκεριμένος ηθοποιός έχει δείξει σε ταινίες όπως τις  ''Little Miss Sunshine'', ''Fast Food Nation'' και ''There will be blood'' το πλούσιο ερμηνευτικό του ταλέντο. Να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στον ιδιαίτερο και επίμαχο ρόλο του Zach Galifianakis ως τον άστεγο της υπόθεσης, που δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

6,1/10


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου