Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

2econd Class Citizen - A World Without




Experimental Hip Hop, LP (Κυκλοφορεί από τις 21 Οκτωβρίου)

Ουδεμία σχέση έχω με την σύγχρονη Hip Hop μουσική σκηνή, αλλά το ''Α World Without'' θεωρώ ότι είναι δισκάρα. Σίγουρα, θα εκτιμηθεί με το πρώτο άκουσμα και από άτομα που δεν σχετίζονται άμεσα με το συγκεκριμένο μουσικό είδος, όπως εμένα.
Ο εν λόγω δίσκος είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Λονδρέζου Aaron Thomason ή αλλιώς γνωστός ως 2econd Class Citizen. Kαι πράγματι, όπως πολύ ορθά υποδηλώνει και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο αυτός ο δίσκος, και τα 10 κομψοτεχνήματά του, σου βγάζουν μια αίσθηση αστικής μελαγχολίας, μάλλον της λονδρέζικης μελαγχολίας.
Γενικότερα ακούγοντας τα τραγούδια του άλμπουμ ο ακροατής θα παρατηρήσει την έντονη παρουσία του πιάνου και των βιολιών, ιδιαίτερα μελαγχολικά φωνητικά και έντονα, σκοτεινά break beats. Συνολικά, μια λυρική down-tempo ατμόσφαιρα περιβάλλει και χαρακτηρίζει το όλο δημιούργημα. Σε αρκετές στιγμές του, μου θύμισε τους αγαπημένους U.N.K.L.E, που είναι γνωστοί για τους ηχητικούς πειραματισμούς τους και τη μίξη της ορχηστρικής με την ηλεκτρονική μουσική.
Ξεχωρίζω τα ''A Νew Day'' και ''Τhe Day you're Lost or Found''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου