Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Xiu Xiu - Dear God, I Hate Myself



Experimental Rock/Post-Punk, LP (Θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου)

Το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ από τους Καλιφορνέζους έχει τον επιβλητικό τίτλο ''Dear God, I Hate Myself'' και κυκλοφορεί τέλη Φεβρουαρίου. Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από κινέζικη ταινία του 1998, ''Xiu Xiu: The Sent Down Girl''. Εν έτη 2010, η παρέα του Jamie Steward αποχαιρετά την Caralee McElroy, η οποία πλέον ανήκει στους Cold Cave, και δέχεται ως νέο μέλος της την Angela Seo.

To άλμπουμ χαρακτηρίζεται από την συνύπαρξη διάφορων περίεργων ηλεκτρονικών μπλιμπλικιών με υποτονικά κιθαριστικά ακούσματα. Παράλληλα, η ''σκοτεινή'' φωνή του Jamie Steward και τα κάθε άλλο παρά αδιάφορα υπόγεια lyrics δίνουν επιπλέον πόντους ιδιαιτερότητας και διεστραμμένης γοητείας στο εν λόγω καλλιτεχνικό δημιούργημα.
Εν ολίγοις, οι Xiu Xiu μας φέρνουν σε επαφή με την gothic πλευρά της post-punk, pop, ηλεκτρονικής (άκου το ''House Sparrow'') αλλά και folk μουσικής (άκου το ''Cumberland Gap'').

Βέβαια, ακούω τον δίσκο εδώ και μία εβδομάδα και νομίζω ότι πραγματικά χρειάζεται υπομονή και αρκετές ακροάσεις για να σε κερδίσει. Εμένα άρχισε να με κερδίζει...

Ξεχωρίζω το ομώνυμο ''Dear God, I Hate Myself'' και το ξεχωριστό, και σχετικά χαρούμενο, ''Chocolate Makes You Happy''.


1 σχόλια:

Unknown είπε...

και αυτό μου άρεσε αρκετα

Δημοσίευση σχολίου