Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Vampire Weekend - Contra



Indie Pop/Rock, LP (Κυκλοφορεί από τις 11 Ιανουαρίου)

Πρόκειται για μία από τις πρώτες σημαντικές κυκλοφορίες της νέας χρονιάς. Ακριβώς 2 χρόνια μετά από το ομώνυμο, επιτυχημένο ντεμπούτο τους, οι Vampire Weekend κυκλοφορούν το ''Contra''.

Μετά την πρώτη γνωριμία μου με τον νέο δίσκο μπορώ να πω ότι η μπάντα από την Νέα Υόρκη συνεχίζει να βαδίζει σταθερά στα μουσικά μονοπάτια που έχουν υιοθετήσει εδώ και δύο χρόνια. Και νομίζω ότι αυτό δεν είναι κακό. Το παιχνιδιάρικο, ανέμελο μουσικό ύφος συνοδεύεται από την δυναμική, αλλά και σταθερά ευχάριστη φωνή του Ezra Koenig. Και τα δέκα κομμάτια αποτελούν όμορφες, μελωδικές συνθέσεις. Συνολικά δημιουργούν ένα συμπαγές και ευχάριστο μουσικό σύνολο, χωρίς να κουράζουν, εφόσον το κουαρτέτο συνεχίζει να δημιουργεί μικρά σε μήκος διαμαντάκια. Βέβαια, χιτάκια σαν το ''Oxford Comma'' και ''Α-Punk'' που κέρδισαν τις εντυπώσεις το 2007, μάλλον εδώ απουσιάζουν, σε όφελος της συνολικής αίσθησης. Τέλος, ο ήχος τους αυτή τη φορά χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσιά των synthesizers και βιολιών που δημιουργούν ένα πιο πλούσιο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ξεχωρίζω τα δύο κομμάτια που κυκλοφορορούν εδώ και κάποιες εβδομάδες στο διαδίκτυο. Από τη μία το φρέσκο ''Horchata'' που δόθηκε ως δωρεάν download και από την άλλη το πρώτο single ''Cousins''.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με είχαν ενθουσιάσει με τον πρώτο δίσκο. Σπεύδω να ακούσω Contra!

The Escapist είπε...

Εφόσον σου άρεσε και ο πρώτος τους δίσκος δεν νομίζω να απογοητευτείς από τον δεύτερο!

Δημοσίευση σχολίου