Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Piano Magic - Ovations



Alternative, LP (Κυκλοφορεί από τις 12 Oκτωβρίου 2009)

Is it the shadow in my voice
Oh, I can barely form a sigh
Is it the music that I make
Is it the sadness in my eyes
You put me in position
As it tells you in the book
But I’m a separate chapter
You cannot look it up


I have broken into France
I have stolen into Spain
I’ve been thrown out of Italy
And I’ll be thrown out again
The Dutch never liked me much
And Germany the same
I poisoned half the western world
But it never bought me fame


Οι παραπάνω στίχοι από το εκπληκτικό ''Recovery Position'' επιβεβαιώνουν την αμέσως παρακάτω σκέψη μου.
Οι Βρετανοί Piano Magic του Glen Johnson είναι από τις πιο υποτιμημένες μπάντες των τελευταίων ετών, πράγμα που με κάνει να τους γουστάρω ακόμη περισσότερο. Παρόλο την έλλειψη αναγνωρισιμότητας τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αυτή συνεχίζουν βγάζοντας από το 1997 υπέροχους, μελωδικούς δίσκους. Και με το ''Ovations'' του 2009, απαριθμούν ήδη 10 ολοκληρωμένες (από κάθε άποψη) δισκογραφικές δουλειές.
Και εγώ προσωπικά άργησα να τους γνωρίσω. Συγκεκριμένα ενθουσιάστηκα από το electropop διαμαντάκι ''Ιncurable'' του δίσκου τους ''Part Monster'' (2007) και άρχισα να τους ψάχνω περισσότερο.

Aυτή τη φορά, ο Glen Johnson συνεργάζεται με τον Brendan Perry και Peter Ulrich των Dead Can Dance. Ο πρώτος επιπλέον κάνει και guest φωνητικά, όπως π.χ. στο εισαγωγικό κομμάτι ''The Nightmare Goes On''. Γενικότερα ολόκληρο το άλμπουμ ξεχειλίζει για άλλη μιά φορά από μελωδίες. Μελωδίες που κατά την γνώμη μου δεν τις συναντάς τόσο εύκολα στις ημέρες μας. Εκτός από τα απόκοσμα φωνητικά, την απαλή παρουσία των κιθάρων και τα νοσταλγικά synths, οι Piano Magic αυτή τη φορά δίνουν και μια oriental αίσθηση σε πολλά από τα νέα τους κομμάτια, πράγμα που ολοκληρώνει και επιβεβαιώνει τον τίτλο του απόλυτα μελωδικού δίσκου που άκουσα τον τελευταίο καιρό.

Aγαπημένο κομμάτι το απίστευτο ''The Blue Hour''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου