Τρίτη 19 Απριλίου 2011

The Raveonettes - Raven in the Grave


Indie Rock, LP
Release Date: 11/04/2011, Vice Records

Μαυρίλα. Όχι όμως άσχημη, είναι γοητευτική, σε κεντρίζει και την αποζητάς. Κάπως ταιριάζει με την Εβδομάδα των Παθών που κορυφώνεται λαμπρά στο τέλος της για τους πιστούς, αλλά και με την κακοκαιρία και την προσδοκία επιτέλους να σκάσει μύτη ο τέλειος καιρός για μένα. Έχει και αυτήν την ρομαντική διάθεση με dark/goth αποχρώσεις και σε αποτελειώνει. Είχα διαβάσει για την μουσική στροφή των Raveonettes που επιδιώκουν με το νέο τους πόνημα, αλλά δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τελείωσα την ακρόαση του "Raven in the Grave".
Oι Δανοί άφησαν πίσω τους τις όποιες garage προσδοκίες προσπαθούσαν να επιτύχουν, γύρισαν την πλάτη τους σε χαρούμενα και χορευτικά ακούσματα που τους καθιέρωσαν, έβαλαν τα μάυρα τους και θυμήθηκαν τις darkwave/new wave εποχές των 80s. Τις θυμήθηκαν πολύ έντονα, τόσο έντονα που με κάνουν να ανατριχιάζω. Τα παγωμένα φωνητικά της Sharin Foo προσαρμόζονται πλήρως στο σκοτεινό τοπίο, οι βαρβάτες μπασογραμμές και τα πένθιμα synths απογειώνουν την ομιχώδες μουσική ατμόσφαιρα που σε ηλεκτρίζει. Όλα τα παραπάνω τα αναζητούσα από τους Esben & the Witch, αλλά τελικά μου ήρθαν από εκεί που δεν το περίμενα. Και το απολαμβάνω.
Άκου: "Εvil Seeds", "Apparitions", "War in Heaven", "Forget that you're Young"..



2 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Και εγώ μια από τα ίδια... Πραγματικά ήρθε από εκεί που δεν το περίμενα. Και μπορεί το 'Evil Seeds' να είναι ίσως και το καλύτερο κομμάτι της δισκογραφίας τους, αλλά στο σύνολό του πρόκειται για το πιο μεστό και ώριμο άλμουμ τους. Τους ταιριάζει αυτό το στυλ. Ειλικρινά, αδυνατώ να κατανοήσω το θάψιμο που έχει φάει στις κριτικές.

The Escapist είπε...

Πιστεύω ότι τους ταιριάζει και σου δίνουν την εντύπωση πως και τα προηγουμ. τους άλμπουμ είχανε το ανάλογο ύφος και δεν είναι η πρώτη τους "σκοτεινή" δουλειά..όσο για το θάψιμο που λες πραγματικά διάβασα από παντού τα χειρότερα κ να σ πω την αλήθεια αρχικά δεν είχα ενθουσιαστεί με το single "Forget that youre young", στην συνέχεια κ αυτό μ'αρεσε αλλά το θεωρώ από τα μέτρια κομμάτια του άλμπουμ τιο οποίο περιέχει αρκετές κομματάρες, ειδικά το "Evil Seeds" που αναφέρεις

Δημοσίευση σχολίου