Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

HappyThankYouMorePlease


Comedy/Drama, USA 2010
Release Date: - , Josh Radnor

Υπόθεση: H απαιτητική καθημερινότητα, το κυνήγι της ευτυχίας, οι ελπίδες, οι δυσκολίες, τα διλήμματα και οι φόβοι τριών ζευγαριών στην σύγχρονη Νέα Υόρκη, σε συναισθηματικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Είναι άραγε αυτή η συνταγή της ευτυχίας; Να λες ευχαριστώ και να ζητάς και άλλο; Σύμφωνα με την ανεξάρτητη dramedy "ΗappyThankYouMorePlease" είναι. Το ταινιάκι όπου πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και είναι και υπεύθυνος για το σενάριο ο Josh Radnor, γνωστός και ως Ted στο γνωστό sitcom "How I met your mother", έσκασε μύτη στο περσινό Sundance και τα πήγε περίφημα.
Άμεσο, ζωηρό και φρέσκο απεικονίζει και ξεπροβάλλει ότι ανησυχεί έναν σύγχρονο νέο άνθρωπο σε μια μεγαλούπολη. Μπλέκει με όμορφο τρόπο τις ζωές και τις εμπειρίες τριών ζευγαριών που βρίσκονται σε διαφορετική φάση, είτε σε ερωτικό, είτε σε φιλικό επίπεδο, και μετέπειτα αναλύει και αναπτύσει χαρακτήρες, ζωές και καταστάσεις. Η οπτική που ακολουθεί είναι νεανική, ταπεινή και συνάμα ρεαλιστική, έτσι όχι μόνο κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα συμπάθειες και αντιπάθειες για τους χαρακτήρες της ταινίας. Συνολικά ως dramedy, η προσέγγιση που ακολουθείται είναι περισσότερο ανάλαφρη παρά έντονα δραματική.
Εν ολίγοις πρόκειται για την ζωντανή απόδειξη ότι με μεράκι, μικρό budget, δημιουργικό πνεύμα, ευχάριστες παρουσίες και ένα καλογραμμένο σενάριο δημιουργείται ένα όμορφο και διασκεδαστικό ταινιάκι σαν και αυτό εδώ.

2 σχόλια:

Dimitra είπε...

καλημέρα! λοιπόν, κι εγώ την βρήκα διασκεδαστική αυτή την ταινία! αν και σαν σενάριο δεν είχε κάτι το πολύ διαφορετικό, κατάφερνε να δείξει αυτό το "οικείο" όμορφα! συμπαθέστατος ο Josh Radnor και μακάρι να συνεχίσει! :)

The Escapist είπε...

Γειά σου Δήμητρα ναι πολύ cool ο Josh Radnor σε έναν ρόλο που είναι οικείος για αυτόν ως εργένης, αλλά και σκηνοθετικά μια χαρά τα πήγε..όντως δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο το σενάριο αλλά και πάλι το βρήκα ιδιαίτερα ελκυστικό και συμπαθητικό

Δημοσίευση σχολίου