Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Limitless (Aπόλυτη Ευφυϊα)


Thriller, USA 2011
Release Date: 31/03/2011, Neil Burger

Υπόθεση: Nεαρός, ασήμαντος συγγραφέας (Bradley Cooper) που πάσχει από writer's block, απρόσμενα γίνεται κάτοχος ενός μαγικού χαπιού που του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει εξ'ολοκλήρου τις δυνατότητες του εγκεφάλου του. Έτσι γίνεται πλούσιος και διάσημος, και πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές πόρτες του ανοίγουν παράλληλα με πολλούς κινδύνους, αδίστακτους εχθρούς και σωματικές παρενέργειες να καραδοκούν...

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μόνο το 10% του μυαλού του ταλαιπωρεί τους επιστήμονες μέχρι και σήμερα. Το "Limitless" πολύ έξυπνα στηρίζεται στο παραπάνω δεδομένο και χτίζει έπειτα ένα καλογυαλισμένο, ταχύτατο και "πλούσιο" θρίλερ.
Χρησιμοποιώντας ως κύρια συστατικά τα ηθικά διλήμματα, την εξέλιξη της επιστήμης και τις επικρατούσες ανθρώπινες αξίες, και μέσω της ικανοποιητικής παρουσίας του άλλoτε playboy Βradley Cooper, ο θεατής γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της μεταμόρφωσης ενός ανθρώπου υπό την επήρεια ενός μαγικού φαρμάκου, που μετατρέπει έναν αποτυχημένο συγγραφέα σε επιτυχημένο επιχειρηματία. Παρόλο που η ταινία επικεντρώνεται περισσότερο στα υπέρ όλης αυτής της μετάβασης, διασπείροντας μεμονωμένα μόνο τα αρνητικά και την προβληματική φύση (σωματική και κοινωνική) της όλης  μεταμόρφωσης, ο ξέφρενος ρυθμός και η έξυπνα δοσμένη κεντρική ιδέα στην τελική δεν θα απογοητεύσει τους περισσότερους θεατές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου