Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Paul


Comedy/Adventure/Sci-fi, USA/UK 2011
Release Date: - , Greg Mottola

Υπόθεση: Δύο comic-nerds από την Μεγάλη Βρετανία (Simon Pegg, Nick Frost) βρίσκονται στο San Diego για την ετήσια μάζωξη των απανταχού geeks στα πλαίσια της Comicon. Ένα σιωπηλό και σκοτεινό βράδυ, καθώς ταξιδεύουν με το ακραίο βανάκι τους στην περιβόητη Area 51, συμβαίνει κάτι περίεργο που κάνει την όλη εκδρομή τους συναρπαστική και απρόβλεπτη, εφόσον μπροστά τους εμφανίζεται ένας εξωγήινος ονόματι Paul (Seth Rogen-φωνή), κυνηγημένος από κυβερνητικούς φορείς, εφόσον δραπέτευσε από μυστική, στρατιωτική βάση...

Μερικές φορές είναι απλά θέμα αριθμητικής. Όταν συμμετέχουν σε μια ταινία το αχτύπητο βρετανικό δίδυμο Simon Pegg και Nick Frost, γνωστό και από την μεταξύ τους συνύπαρξη στα γαμάτα "Shaun of the Dead" και "Hot Fuss", και την σκηνοθετεί ο Greg Mottola, υπεύθυνος των επίσης γαμάτων "Superbad" και "Adventureland", το αποτέλεσμα λίγο πολύ είναι γνωστό: Το ταινιάκι "Paul" τα σπάει.
Κατ'αρχήν περιέχει ποικίλες αναφορές σε κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας παλιότερων δεκαετιών, που προκαλούν απίστευτες στιγμές γέλιου. Επιπλέον, πέρα από το έμφυτο ταλέντο των πρωταγωνιστών του, η παρουσία καθαρόαιμων Βρετανών σε αμερικανικά εδάφη δημιουργεί από μόνη της ξεκαρδιστικές καταστάσεις και επιβεβαιώνει τους στίχους γνωστού τραγουδιού του Sting. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον θεό Paul, όλη η φάση απογειώνεται. Αθυρόστομος, άθεος, με τέλειες ατάκες στο τσεπάκι του, με ένα περιτύλιγμα playboy και με μια καρδιά μικρού παιδιού αποτελεί για τους περισσότερους τον ιδανικό φίλο. Και μην ξεχνάμε, πρόκειται για ένα κυνηγημένο alien που δένεται συναισθηματικά με ανθρώπους αλλά παράλληλα επιθυμεί διακαώς την επιστροφή στην πατρίδα του. Kάτι σαν τον εναλλακτικό και cool, όχι φλώρο, E.T.! Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί βέβαια η φωνή του Seth Rogen.
Όλα τα παραπάνω απεικονίζονται με φόντο ένα ξέφρενο road-trip στην ερήμο της Arizona, και το κυνηγητό μεταξύ "καλών" και "κακών", με "μήλο της Έριδος" τον Paul μας υπόσχεται απολαυστικές στιγμές, τεράστια ψυχαγωγία και μια ανάλαφρη, ευχάριστη κινηματογραφική εμπειρία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου