Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Girls - Album



Indie Rock, LP (Κυκλοφορεί από τις 22 Σεπτεμβρίου)

''I'm fucked in the head''...''Make a brand new start''...
Οι παραπάνω κουβέντες είναι αποσπάσματα από το εξαιρετικό πρώτο single του άλμπουμ ντεμπούτου των Girls, με την ξενέρωτη ονομασία ''Album''. Και μάλλον πρόκειται για βαθιά προσωπικούς στίχους, εφόσον ο ένας εκ των δύο Καλιφορνέζων, ο Christopher Owens πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η οικογένειά του άνηκε σε μια cult σέκτα των 60s, την Children of God. Η μητέρα του εξαναγκάζοταν σε θρησκευτική πορνεία, ο αδερφός του πέθανε μικρός και ο πατέρας τους τους άφησε...Εκτός από τα παραπάνω δεν του επιτρέπονταν να ακούσει τραγούδια εκτός από αυτά που ενέκρινε η σέκτα, τουλάχιστον (όπως διάβασα) εβλέπε και γνώρισε από την τηλεόραση σπουδαία συγκροτήματα της εποχής του όπως τους Queens και Guns n' Roses.
Τον νέο δίσκο, όπως ο ίδιος αναφέρει, τον θεωρεί ''μια πλημμύρα έκφρασης'' και ίσως, όπως αποκαλύπτεται στους στίχους, ένα νέο ξεκίνημα.
Και πράγματι, το ''Album'' ξεχειλίζει από ήχους και εικόνες. Παλινδρομεί ανάμεσα στην λύπη και την χαρά, με μια τάση προς την λύπη ή την μελαγχολία, σε ρετρό πάντα φόντο. Το νέο ξεκίνημα παρουσιάζεται εντελώς απελευθερωμένο και αναρχικό, και χωράει τα πάντα μέσα, από pop, rock, shoegaze εώς και γνήσιο αμερικάνικο rock'n'roll (άκου το ''Big Bad Mean Motherfucker''). Ίσως κατά αυτόν τον τρόπο να απολαμβάνει την δημιουργική λύτρωση ο Owens και εμείς από την μεριά μας υπέροχες μουσικές...
Ξεχωρίζω τα ''Lust for Life'', ''Ghost Mouth'' και το επικό ''Hellhole Retrace''.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου