Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

The Antlers - Hospice



Indie Rock, LP (Κυκλοφορεί από τις 18 Αυγούστου)

Οι Antlers είναι τρεις νεαροί από την Νέα Υόρκη. O τραγουδιστής Peter Silberman, η ψυχή του συγκροτήματος, εξαφανίστηκε για δύο χρόνια από προσώπου γης, κλείστηκε σε ένα υπνοδωμάτιο και έγραψε μουσική. Συγκεκριμένα έγραψε την θλιβερή ιστορία ενός άντρα που βλέπει την γυναίκα του να αργοσβήνει από καρκίνο σε ένα δωμάτιο ενός αντικαρκινικού κέντρου στη Νέα Υόρκη...
Από το εισαγωγικό κομμάτι (''Prologue'') μέχρι και το κλείσιμο του δίσκου (''Εpilogue'')  η θλίψη, η λύπη, το αίσθημα της απώλειας και οι αναμνήσεις είναι τα κύρια συναισθήματα που αιωρούνται, τόσο με την βοήθεια των σπαρακτικών στίχων, όσο και της μελαγχολικής μουσικής (κυρίως μέσω των υπέροχων πλήκτρων). Σχετικά με την μουσική, η οποία έχει αρκετά shoegaze, αλλά και ambient στοιχεία, διατηρείται και αναπτύσσεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου σε down-tempo ρυθμούς. Φυσικά κατά διαστήματα υπάρχουν και τα άγρια ξεσπάσματα που απεικονίζουν την άλλη όψη της θλίψης.
Γενικά, όσο και να μας χαλάει την διάθεση (γιατί πιθανότατα θα το κάνει), αξίζει την προσοχή μας. Το ''Hospice'' είναι ένας υπέροχος, ιδιαίτερα σοβαρός δίσκος, που ήδη φιγουράρει σε αρκετές λίστες στις πρώτες θέσεις των δίσκων της χρονιάς.
Ξεχωρίζω τα ''Kettering'' και ''Bear''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου