Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

The Big Pink - A brief history of love




Electro-rock/ shoegaze, LP (Κυκλοφορεί από τις 14 Σεπτεμβρίου)

Υπάρχουν μερικοί δίσκοι που χρειάζονται 2-3 ακροάσεις να σου κάνουν το περίφημο μουσικό κλικ. Στην συγκεκριμένη κατηγορία δίσκων τοποθετώ και το ''A brief history of love'' των The Big Pink. Με την πρώτη ακρόαση δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, τώρα πια δεν ξεκολλάω από πάνω του..
Το λονδρέζικο δίδυμο, αποτελούμενο από τους Robbie Furze και Milo Cordell, είναι αυτή τη στιγμή από τα hot ονόματα στην Βρετανία και πρόκειται να συνοδεύσουν τους Muse στην UK tour τους τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Τώρα σχετικά με τον άλμπουμ-ντεμπούτο τους, σύμφωνα με τον Milo Cordell, αυτό ''περιλαμβάνει τις διάφορες πτυχές του έρωτα..την καλή, την άσχημη, την βαρετή, την ενδιαφέρουσα, τα όνειρα, τους εφιάλτες...την συνολική εικόνα''.
Ακούγοντας για έρωτες, αγάπες και απογοητεύσεις θα μπορoύσε κάποιος ή κάποια να σκεφτεί ότι πρόκειται (μόνο) για έναν ήρεμο, down-tempo, μελωδικό δίσκο. Το ''A brief history of love'' όμως δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από το εξαιρετικό artwork (βλέπε το εκκεντρικό εξώφυλλο) και την μελαγχολική/σκοτεινή αύρα που αναμφισβήτητα εκπέμπουν τα τραγούδια του, είναι και έντονα θορυβώδη σε αρκετά σημεία, φυσικά με τη βοήθεια και υποστήριξη των ηλεκτρισμένων κιθάρων και τoν δυνατό ρυθμό των drums. Έτσι προσωπικά τον θεωρώ έναν ''highly recommended'' δίσκο..
Ξεχωρίζω τις κομματάρες ''Dominos'' και ''Velvet'', όπως επίσης και το ψυχεδελικό ''Crystal Visions''.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου