Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Drag me to Hell (Μέχρι την Κόλαση)




Τρόμου, H.Π.Α. 2009 (Έκανε πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου)

Υπόθεση: Μια τραπεζικός υπάλληλος, υπεύθυνη στο τμήμα δανείων, έρχεται μια μέρα αντιμέτωπη με μια μυστηριώδης γριούλα που ζητά μια ακόμη παράταση πληρωμής. Να δείξει την ανθρώπινη πλευρά της και να δώσει την παράταση ή να ακολουθήσει τους σκληρούς νόμους της αγοράς, πραγμά το οποίο θα την βοηθήσει και στην επαγγελματική της ανέλιξη? Η απόφασή της θα μετατρέψει την ζωή της σε ζωντανή κόλαση...εφόσον μια κατάρα θα αρχίσει να την κυνηγά...

O σκηνοθέτης Sam Raimi (''Spiderman''), ως μετρ του είδους, μας χαρίζει μια πραγματικά τρομαχτική και κυρίως άκρως διασκεδαστική εμπειρία τρόμου. Το ''Drag me to Hell'', ως ορισμός μιας horror b-movie της παλιάς σχολής, εγγυάται την ψυχαγωγία μας. Εκκεντρικοί χαρακτήρες (ξανθό αθώο γκομενάκι, κλασικότατη γριά μάγισσα), γρήγορο και απλοϊκό σενάριο, πολλά σωματικά υγρά και τραγελαφικές σκηνές θα εμφανιστούν στις οθόνες μας. Μην περιμένετε καμιά γενικότερη σκοτεινή ατμόσφαιρα, ψυχολογική φόρτιση ή υψηλά νοήματα. Η ταινία είναι προσιτή στο ευρύ κοινό, και το τρελό παιχνίδι μεταξύ των στιγμιαίων σκηνών τρόμου, αηδίας και αναπάντεχου γέλιου συνεχίζεται και εξελίσσεται σε φρενήρεις ρυθμούς που κάνουν τα 90 λεπτά να κυλούν σαν νεράκι.
Η ταινία μπορεί να είναι αρκετά προβλέψιμη στο σύνολό της, αλλά στο κλείσιμο ο σκηνοθέτης επιβεβαιώνει τις παιχνιδιάρικες διαθέσεις που έχει και αφήνει τον μέσο θεατή σίγουρα με τις καλύτερες εντυπώσεις..

7,4/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου