Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Seven Pounds (Επτά ζωές)


Είχα καιρό να διαβάσω (από παντού) τόσο αρνητικές κριτικές για μια ταινία.Επίσης, απέτυχε παταγωδώς στο αμερικανικό Box Office.Μόνο και μόνο εξαιτίας αυτών των γεγονότων και της ενδιαφέρουσας, εκ πρώτης όψεως, υπόθεσης βάλθηκα να την δω..

Υπόθεση:
Ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) έχοντας τύψεις για ένα τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος, επιλέγει τυχαία να βοηθήσει 7 άγνωστα άτομα.Η βοήθεια παρέχεται, ανάλογα με τη περίσταση και την ανάγκη, με οποιοδήποτε τρόπο, είτε οικονομικό, ιατρικό, αλλά και ψυχικό, πνευματικό.Μόνο που τυχαίνει να ερωτευτεί ένα από αυτά τα άτομα..

Το 'Seven Pounds' το σκηνοθετεί ο Ιταλός Γκάμπριελ Μουτσίνο, που συνεργάστηκε και στο παρελθόν με τον Γουίλ Σμιθ στο αρκετά καλό 'Κυνήγι της Ευτυχίας'.Αυτή τη φορά όμως θα χαρακτήριζα το απότελεσμα μετριότατο.Όπως είπα, μου άρεσε πολύ η ταινία ως ιδέα, αλλά η μεταφορά της στην οθόνη μάλλον δεν είναι επιτυχημένη.
Η ταινία πιστεύω κουράζει αρκετά, για τις 2 γεμάτες ώρες που διαρκεί.Η εξέλιξή της είναι αργή και δεν είναι άρτια δομημένη.Κατά αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτονται στο τέλος τα κίνητρα και οι 'άγιες' προθέσεις του πρωταγωνιστή.
Απεναντίας, τις ερμηνείες τις βρήκα αρκετά συμπαθητικές.
Προσωπικά, τέτοιου είδους ταινίες/ανθρώπινα δράματα με συγκινούν αρκετά.Αυτός πιστεύω είναι και ο σκοπός τους.Αυτή τη φορά όμως η ταινία δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα, παρά τις επίμονες προσπάθειές της και το έντονο μελοδραματικό της ύφος.
Συνολικά βλέπεται μεν, αλλά υπάρχουν τόσες καλύτερες σύγχρονες στο συγκεκριμένο είδος..αναμένεται πολύ σύντομα η κυκλοφορία της σε dvd.


Trailer for Seven Pounds at Listal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου