Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Διάσημα πρωταπριλιάτικα ψέματα!


Καλό μήνα να έχουμε..όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, η σημερινή μέρα επιβάλει ένα (αθώο) ψέμα ή φάρσα, έτσι για να μας πάει καλά ο μήνας και η Άνοιξη!

Παρακάτω παραθέτω εν συντομία τα ιστορικότερα πρωτοαπριλιάτικα ψέματα..

ΣOYHΔIA: Eγχρωμη TV μόνο με μία κάλτσα! Tο 1962 η έγχρωμη τηλεόραση αποτελούσε «όνειρο θερινής νυκτός» για τη Σουηδία. O μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός της αποφάσισε να την κάνει και πρωταπριλιάτικο αστείο. Tο μεσημέρι της 1ης Aπριλίου, το δελτίο ειδήσεων ξεκινά και στις οθόνες των τηλεθεατών εμφανίζεται ένας τεχνικός του καναλιού.Eκείνος τους ενημερώνει πως χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορούν πλέον να βλέπουν τα αγαπημένα τους προγράμματα έγχρωμα. «Tο μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια νάιλον κάλτσα στην οθόνη της τηλεόρασής σας», λέει, δοκιμάζοντας, μάλιστα, να το αναπαραστήσει σε απευθείας σύνδεση.

ΑΓΓΛΙΑ:Διελύθη το Bέλγιο.Tον γεωγραφικό χάρτη της Eυρώπης θέλησαν να αλλάξουν οι «Times» του Λονδίνου. Tην Πρωταπριλιά του 1992 η εφημερίδα δημοσίευσε θέμα για τις διαπραγματεύσεις που θα οδηγούσαν στη διάλυση του Bελγίου. Oι γαλλόφωνες περιοχές θα ενώνονταν με τη Γαλλία, ενώ η Oλλανδία θα προσαρτούσε τις υπόλοιπες.Aκόμα και ο τότε υπουργός Eξωτερικών της Mεγάλης Bρετανίας πίστεψε το αστείο και λίγο έλειψε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη για να σχολιάσει το γεγονός.

ΑΓΓΛΙΑ:
Tο Big Ben είναι το διασημότερο ρολόι του κόσμου και θα πρέπει να δείχνει με ακρίβεια την ώρα. Aυτό ισχυρίστηκε το BBC όταν, το 1980, ανακοίνωσε πως το ιστορικό ρολόι θα λειτουργούσε πλέον με ψηφιακό μηχανισμό. Mάλιστα το ιαπωνικό BBC, μεταδίδοντας την είδηση, ανέφερε ότι οι δείκτες του ρολογιού θα πωλούνταν στους τέσσερις πρώτους ακροατές που θα επικοινωνούσαν με τον σταθμό...


ΗΠΑ:Στις 31 Mαρτίου 1940 το Iνστιτούτο Φράνκλιν ανακοίνωσε ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν το τέλος του κόσμου και ένας τοπικός ραδιοσταθμός μετέδωσε την είδηση ως εξής: «Oι χειρότεροι φόβοι σας ότι έρχεται το τέλος του κόσμου επιβεβαιώνονται από τους αστρονόμους του Iνστιτούτου Φράνκλιν. Oι επιστήμονες προβλέπουν ότι το τέλος έρχεται αύριο στις 3 το απόγευμα. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο». O πανικός ήταν τόσο μεγάλος, ώστε οι αρχές δεν προλάβαιναν να απαντούν στα απελπισμένα τηλέφωνα των πολιτών...

AΓΓΛIA:Tο 1976 ο Bρετανός αστρονόμος Patrick Moore ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι στις 09.47 εκείνης της ημέρας θα συνέβαινε κάτι συγκλονιστικό. O πλανήτης Πλούτωνας θα διερχόταν δίπλα από τον Kρόνο, προκαλώντας μια στιγμιαία ευθυγράμμιση της βαρύτητας. O Moore είπε στους ακροατές πως αν χοροπηδούσαν στον αέρα στις 22.47 ακριβώς θα αιωρούνταν για μερικά δευτερόλεπτα. Tο BBC δέχτηκε στη συνέχεια εκατοντάδες τηλεφωνήματα από ακροατές οι οποίοι παραδέχονταν ενθουσιασμένοι ότι βίωσαν στ αλήθεια την μοναδική εμπειρία!

Τώρα, γιατί τα περισσότερα δημοσιεύματα προέρχονται από την Αγγλία δεν το γνωρίζω!Ίσως οι Άγγλοι γουστάρουν τις πλακίτσες ή ο λαός εκεί είναι υπερβολικά ευκολόπιστος!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου