Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

The Spirit

Υπόθεση: Ο αστυνόμος Ντένι Κόλτ σκοτώνεται εν ώρα υπηρεσίας, και επιστρέφει στα εγκόσμια ως ''Τhe Spirit'' έχοντας υπερφυσικές δυνάμεις με μοναδικό σκοπό να προστατέψει την πόλη του από τις δυνάμεις του κακού..

Διαβάζοντας την παραπάνω υπόθεση της ταινίας ''The Spirit'', και λαμβάνοντας υπόψη ότι προέρχεται από τον δημιουργό των ταινιών ''Sin City'' και ''300'', Frank Miller, θα περιμέναμε μια ταινία σκοτεινή, βίαια, γεμάτη σασπένς που σε καθηλώνει από το πρώτο λεπτό.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι μεν σκοτεινή και με ένα μυστηριώδης ύφος, στο γνώριμο στιλ του Frank Miller, και αποτελεί μεταφορά γνωστού comic στην οθόνη.Απο εκεί και έπειτα όμως, διαφοροποιείται αισθητά από τις προαναφερόμενες ταινίες.
Η πλοκή της ταινίας μπορεί να είναι μεν γρήγορη και τα σκηνικά ζοφερά, αλλά σε κανένα σημείο δεν καθηλώνει τον θεατή, ούτε πετυχαίνει να προβληματίσει το μυαλό.Έγω βέβαια την βρήκα αρκετά απολαυστική και πολύ ευχάριστη, και έτσι μπορώ να πω ότι την βλέπω ως (κατά λάθος) κωμωδία! Οι χαρακτήρες (κυρίως ο 'κακός' Samuel L. Jackson) και οι ατάκες προκαλούν αρκετό γέλοιο, και σε συνδυασμό με τη βία, δημιουργούν ένα άκρως ψυχαγωγικό μείγμα.Βέβαια, μάλλον δεν θα ήτανε αυτός ο σκοπός του Miller, αλλά αν την δεί κανείς έτσι χαλαρά την ταινία, είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσει.
Τέλος, δεν πρέπει να αγνοήσω τις γυναικείες παρουσίες στην ταινία.Θαύμασα την μυστηριώδης και πολύ sexy Eva Mendes, και αδιαφόρησα πλήρως με την Scarlett Johansson, ως σπασικλάκι δεξί χέρι του 'Octopus' Samuel Jackson.
Κυκλοφορεί προσεχώς σε dvd.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου