Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Wild Beasts - Smoother


Indie Pop/Rock, LP
Release Date: 09/05/2011, Domino Records

Erotic Downbeat Music. Κάπως έτσι μου συστήθηκαν οι Wild Beasts προ διετίας μέσω του "Two Dancers" και με κέρδισαν με την μια. Η αισθαντική μουσική σε συνάρτηση με τον θεατρισμό στα φωνητικά του Hayden Thorpe δεν με είχαν αφήσει καθόλου ασυγκίνητο. Λογικό να περιμένω την συνέχεια στην δισκογραφική πορεία των φιλόδοξων Λονδρέζων και αυτή ήρθε αυτό τον μήνα με το "Smoother".
Βλέποντας και κυρίως ακούγοντας τις τρεις ολοκληρωμένες δουλειές των Wild Beasts καταλαβαίνει ο ακροατής πως η μπάντα βρίσκεται στην συνεχή διαδικασία εκλέπτυνσης του ήχου και κατ'επέκταση της μουσικής τους ταυτότητας. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον και εν έτη 2011, ο ήχος και κυρίως το ύφος τους είναι αναγνωρίσιμο και μοναδικό. Οι γοητευτικοί ρυθμοί συνεργάζονται άψογα με το υπόγειο beat, οι εύθραυστες κιθάρες και τα ηλεκτρονικά βοήθηματα έχουνε βρει για τα καλά τα πατήματά τους, και οι ψιλές του Τhorpe συνεχίζουν ακάθεκτες "το συναρπαστικό παιχνίδι των φωνητικών" με την στιβαρή φωνή του μπασίστα Τοm Fleming. Στα αυτιά μου ο νέος τους δίσκος ακούγεται ένα κλικ πιο μινιμαλιστικός, και μπορεί το "Two Dancers" το 2009 να είχε έναν περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα για μένα, εξαιτίας και των τότε προσωπικών μου περιστάσεων, αλλά το "Smoother" συνεχίζει επάξια τον εκκεντρικό, μελαγχολικά αισθησιακό δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του, και ας είμαι εγώ καλά και ας έρχεται έξω το καλοκαίρι...
Άκου: "Bed of Nails", "Lion's Share", "Albatross"..


WILD BEASTS "Albatross" by domino

2 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Καταπληκτικός δίσκος. Ελεγεία... Για μένα είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχουν κυκλοφορήσει. Απίστευτος ερωτισμός στα 'Bed of Nails' και 'Plaything'. Το λάτρεψα βασικά αυτό το άλμπουμ.

The Escapist είπε...

Moυ άρεσε το "ελεγεία"..μια τέτοια λέξη έψαχνα να τους χαρακτηρίσω..το "Two Dancers" εχει ηδη αποκτήσει την σφραγίδα του "κλασικου" στα ακούσματά μου και αυτό εδώ ετοιμάζεται να γίνει..

Δημοσίευση σχολίου