Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Thao & Mirah - Thao & Mirah


Indie Pop, LP
Release Date: 29/04/2011, Kill Rock Stars

Η Thao Nguyen και η Mirah Yom Tov Zeitlyn είναι φίλες. Αμφότερες είναι γνωστές στους αμερικανικούς indie κύκλους τα τελευταία χρόνια και διαφέρουν αρκετά στο μουσικό τους ύφος. Κάπως έτσι πικάντικα ακούγεται και το ομώνυμο άλμπουμ-project που αποφάσισαν να δημιουργήσουν από κοινού στο San Francisco. Για βοήθεια στην παραγωγή και στα φωνητικά πήρανε και την Merrill Garbus aka tUnE-yArDs προσθέτοντας μια πειραματική-afropop γεύση. Συνολικά το δημιούργημά τους φλερτάρει μεταξύ της folk pop και lo-fi pop, θυμίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις σχήματα όπως τους Angus&Julia Stone, Belleruche και Morcheeba. Τα περισσότερα κομμάτια τους είναι down-tempo με τα ατμοσφαιρικά θηλυκά φωνητικά να ξεχωρίζουν, ενώ σε άλλες στιγμές τα samples σε συνδυασμό με τις τρομπέτες και την groovy/funky μουσική απόχρωση σχηματίζουν πανέμορφα κομμάτια και κατ'επέκταση ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον άλμπουμ.
Άκου: "Rubies and Rocks", "Little Cup", "Hallelujah"..

2 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Πολύ καλός δίσκος. Έχει αυτό το funky στοιχείο που πραγματικά σου φτιάχνει τη διάθεση. Όσο για τη Merrill Garbus είναι εξαιρετική περίπτωση και ιδιαίτερα παραγωγική τον τελευταίο καιρό. Άψογο και το "w h o k i l l".

The Escapist είπε...

Μου άρεσε και μενα αρκετά! ειδικά το "Rubies and Rocks" αρκεί από μόνο του να με φτιάξει και να ακούσω και να εκτιμήσω ολόκληρο τον δίσκο..άκουσα το "whokill", ιδιαίτερο δίσκος, ένα κλικ περισσότερο πειραματικός για τα γούστα μου, αν και το "Buziness" είναι στο playlist μου.

Δημοσίευση σχολίου