Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Wild Target


Κωμωδία/Περιπέτεια, Βρετανία/Γαλλία 2010 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Η επόμενη αποστολή του επιτυχημένου επαγγελματία δολοφόνου Victor Maynard (Bill Nighy) είναι να σκοτώσει την νεαρή, γοητευτική Rose (Emily Blunt), που έμπλεξε με τον λονδρέζικο υπόκοσμο. Mόνο που αυτός αντί να την ''καθαρίσει'' ψυχρά την ερωτεύεται και προσπαθεί να της σώσει την ζωή, αποκρύπτοντας βέβαια τις αρχικές προθέσεις του. Η κατάσταση ξεφέυγει όταν στην όλη ιστορία μπλέκει και ένας αθώος τυπάκος, ο Tony (Rupert Grint) και η ''βαρεμένη'' μάνα του Κυρίου Maynard...

Σκέτη απόλαυση! H βρετανική comedy ''Wild Target'' αποτελεί remake μιας γαλλικής ταινίας με τον τίτλο ''Cible Emouvante''. Χωρίς να έχω δει την πρωτότυπη έκδοση και να ξέρω πόσο καλή είναι, έχω να πω ότι το remake είναι! Ένα έξυπνο σενάριο, ένα ακραίο ρομάντζο, στιλάτες δολοφονίες, μαφιόζικες υποθέσεις και κωμικοτραγικές περιπέτειες συνδυάζονται έξοχα και μεγιστοποιούν την απόλαυση και τις στιγμές γέλιου του θεατή. Με λίγα λόγια, το British humour στα καλύτερά του!
Η κινητήρια δύναμη της ταινίας βέβαια είναι το τρίδυμο των πρωταγωνιστών του. O Bill Nighy (''Love Actually''), ως τον ξινό, μίζερο, μοναχικό επαγγελματία δολοφόνο, απλά απολαυστικότατος όσο ποτέ! H Εmily Blunt (''Sunshine Cleaning'') από την άλλη αρχίζει και ανεβαίνει επικίνδυνα ψηλά στην εκτίμηση μου. Παντότε γούσταρα το τσαχπίνικο, μαγκίστικο, ερμηνευτικό της στυλάκι. Eδώ όμως εκτός από αυτό, είναι χάρμα οφθαλμών τόσο εμφανισιακά, όσο και στο γενικότερο παρουσιαστικό της. Αναμφίβολα ο πιο σέξι ρόλος της μέχρι στιγμής...Τέλος, ο τρίτος της τρελοπαρέας (Rupert Grint), ένας ασπρουλιάρης, φλωράκος αποτελεί το κερασάκι στην άκρως χιουμοριστική και συνάμα περιπετειώδης τούρτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου