Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

my weekly review


  • Natalie Martinez. Ένας από τους λόγους που παρακολουθώ την σειρά "Sons of Tucson". Γνωστή από την ταινία "Death Race", εδώ παίζει την σεμνή δασκάλα των τριών πιτσιρικάδων, που εφόσον ο πραγματικός τους πατέρας βρίσκεται στη φυλακή, ψάχνουν για "νομικούς λόγους" νέο πατέρα...Και τον βρίσκουν στο πρόσωπο του ανώριμου, άξεστου και συμφεροντολόγου Ron (Τyler Labine). Ανάλαφρο χιούμορ και αστείες περιπέτειες για όλη την οικογένεια.
  • Τhe Walkmen - "Lisbon". Το νέο, έκτο άλμπουμ των The Walkmen, εμπνευσμένο από τα ταξιδάκια τους στην σικάτη Λισαβώνα. Καιρό είχα να βαρεθώ τόσο πολύ από ένα άλμπουμ, που μετά βίας το άκουσα μια φορά ολόκληρο. Απλά δεν απογειώνεται ποτέ, το βρήκα μονότονο, χωρίς ρυθμό και μελωδία. Κρίμα, γιατί περίμενα κάτι καλύτερο...
  • "Ακαδημία Πλάτωνος". Εξαιρετική κωμωδία του Φίλιππου Τσίτου, που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο άργησα πολύ να δω, και την παρακολούθησα τυχαία προχθές. Επίκαιρη όσο ποτέ, από τις κωμωδίες που χαίρεσαι να βλέπεις, που σπανίζουν πια στην Ελλάδα. Με ένα ισχυρό, αλλά τόσο διακριτικό μήνυμα κατά του ρατσισμού, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η παρέα του είναι απλά καταπληκτικοί και "ζωγραφίζουν" στους δρόμους μιας αθηναϊκής φτωχογειτονιάς.
  • Για άλλη μια φορά υποκλίνομαι στους Μotorama. Νιώθω τυχερός που τους ακούω και χαίρομαι που σιγά σιγά βλέπω να τους ακούνε και άλλοι. Εκτός από το εξαιρετικό τους ντεμπούτο "Alps" (post εδώ), αναζητήστε οπωσδήποτε και παλιότερά τους κομμάτια. Απλά ανατριχίλα...
  • "Stay Cool". Κλασική αμερικανική κωμωδία με συναισθηματικό περιεχόμενο που σχετίζεται με την επιστροφή ενός νεαρού στην επαρχία στην οποία μεγάλωσε. Η ταινία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Φυσικά υπάρχουν οι ευχάριστες στιγμές και η δοσολογία μεταξύ κωμικών στοιχείων και δραματικών είναι αρκετά καλή, αλλά κάτι λείπει...Κυρίως προσωπικά δεν μου άρεσαν τα μούτρα και η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μark Polish. Aδιάφορος, ανέκφραστος και χλωμός "μολύνει" μια κατά τ'άλλα συμπαθητική ταινία.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου