Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Get Him to the Greek (Σηκωτός για τη Συναυλία)


Kωμωδία, Η.Π.Α. 2010 (Έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου)

Υπόθεση: Ο nerdy Αaron (Jonah Hill), υπαλληλάκος μιας δισκογραφικής εταιρείας, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή στην μικρή και ασήμαντη καριέρα του: Να ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο, ώστε να συνοδεύσει τον ατίθασο και απρόβλεπτο rock-star Aldous Snow (Russell Brand) μέχρι το Greek Theatre του Los Angeles στα πλαίσια του συναυλιακού comeback του. Μια αποστολή που κρύβει πολλές εκπλήξεις και περιπέτειες...

Έξυπνη θα χαρακτήριζα την κίνηση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Nicholas Stoller να μην δημιουργήσει ένα σίκουελ του επιτυχημένου "Forgetting Sarah Marshall", αλλά να χτίσει μια ολόκληρη νέα ιστορία με βάση τον πιο απολαυστικό, δευτερεύον χαρακτήρα της παραπάνω ταινίας, τον εκκεντρικό rock'n'rolla Αldous Snow! Και έτσι γεννήθηκε το buddy-road δημιούργημα "Get Him to the Greek".
H κωμωδία μπορεί να ακολουθεί την σίγουρη και εμπορικά επιτυχημένη συνταγή του Judd Apatow (εδώ παραγωγός), με το πλέον πασίγνωστο, επαναλαμβανόμενο φιλμικό μοτίβο, αλλά ταυτόχρονα παραμένει άκρως διασκεδαστική και ευχάριστη. Στηρίζεται στις πολύ καλές ερμηνείες του "αθώου" Jonah Hill ("Superbad"), και κυρίως της εκκεντρικής, ακραίας και αυτοκαταστροφικής περσόνας του Aldous Snow που τον ενσαρκώνει ο μετρ στο είδος, Βρετανός κωμικός, Russell Brand. Παράλληλα, απολαυστικοί είναι και ο P.Diddy, ως τον αυταρχικό ιδιοκτήτη της δισκογραφικής, αλλά και η Rose Byrne, που υποδύεται κάτι μεταξύ Katy Perry, Lily Allen και Lady Gaga.
H ταινία χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες, που διαφέρουν αρκετά στο ύφος. Το πρώτο μέρος της είναι ο ορισμός της buddy-κωμωδίας και μας παρουσιάζει ένα ξέφρενο road trip που μένει πιστό στο τρίπτυχο Sex-Drugs-Rock'n'Roll, πασπαλισμένο με πολλές δόσεις χιούμορ, κοφτερές ατακές και σεξιστικά υπονοούμενα. Aυτή είναι η μια όψη του νομίσματος που αποτελείται από τις συνεχόμενες κραιπάλες, οργιαστικά πάρτι και τις τάσεις μεγαλομανίας του antistar Aldous. Το δεύτερο μέρος γίνεται πιο σοβαρό, μετατρέπει την ταινία σε dramedy και δείχνει την ηθική, σωματική και ψυχολογική κατάρρευση του Aldous Snow, ως απόρροια της ζωής αφοσιωμένης στο παραπάνω τρίπτυχο. Το τελευταίο βέβαια, μαζί και με άλλες ανάλογες αναφορές και σκηνές έχουνε ως σκοπό να γελοιοποιήσουν και έτσι να κατηγορήσουν το σύγχρονο star system.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου