Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Taken (Η αρπαγή)


Υπόθεση: Ο Bryan (Liam Neeson) αβοήθητος και όντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γίνεται μάρτυρας της απαγωγής της ίδιας του της κόρης στο Παρίσι, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου. Ως πρώην μυστικός πράκτορας και με σύμμαχο το ισχυρό πατρικό του ένστικτο ξεκινά ένα περιπετειώδης ταξίδι και μια ανελέητη μάχη κατά του παριζιάνικου υπόκοσμου.

Σίγουρα ένα σενάριο που περιλαμβάνει απαγωγές, ανθρωποκυνηγητά και εκδικήσεις είναι αρκετά κοινότυπο και συνηθισμένο. Η διαφορά του ''Taken'' από άλλες ταινίες του είδους ακούει στο όνομα του Liam Neeson.
Ο Ιρλανδός πρωταγωνιστής μας χαρίζει μια γερή δόση ανθρωπιάς μέσα από ένα φαινομενικά βίαιο και εκδικητικό ρόλο. Συγκεκριμένα αντικατοπτρίζει με εμφανή αποτελεσματικότητα και πειστικότητα το πατρικό του ένστικτο. Βέβαια, δεν λείπουν από την ταινία κάποιες υπερβολικές σκηνές που μάλλον θα ταίριαζαν γάντι σε οποιονδήποτε κινηματογραφικό υπερήρωα. Επίσης, πολύ καλή και η σκηνοθετική δουλειά που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και διευρύνει την αίσθηση της έντασης. Έτσι, σίγουρα θα απολαύσει κανείς την καταιγιστική δράση και τους ταχύτατους ρυθμούς.
Γενικά πρόκειται για μια καλή ταινία που υπόσχεται έντονη δράση και επιπρόσθετα διατηρεί και ένα ελαφρύ ύφος, που δεν κουράζει καλοκαιριάτικα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου