Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Lungs από Florence + the Machine


Ο πιο πολυαναμενόμενος δίσκος (για μένα τουλάχιστον) για τον καλοκαιρινό μήνα που διανύουμε. Οι Florence + the Machine, μετά την γιγαντιαία εικόνα που έστησαν τα ΜΜΕ για λογαριασμό τους και το υπέροχο EP τους ''A lot of Love, a lot of Blood'', δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.
Το μουσικό αποτέλεσμα μπορούν να μας το παρουσιάσουν με περηφάνια, αφού δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα. Βέβαια κατά την γνώμη μου, με εξαίρεση το άπαιχτο ''Rabbit Heart'', απουσιάζει από τον νέο δίσκο άλλος ένας ύμνος της pop μουσικής. Εννοείται πως στον δίσκο συμπεριλαμβάνονται και τα εξαιρετικά singles ''Dog Days are Over'', ''Kiss with a Fist'' και ''You've got the Love''. Αλλά αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό, και βρίσκονται στο προαναφερόμενο EP τους.
Και τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου, χωρίς να έχουν τον δυναμισμό και το πιασιάρικο ρυθμό των παραπάνω τραγουδιών, σαφώς και δεν υστερούν σε ομορφιά και δημιουργικότητα.
Βέβαια highlight του δίσκου πιστεύω πως είναι για άλλη μια φορά τα δυνατά πνευμόνια και η ανατριχιαστική, δυναμική και εκφραστικότατη φωνάρα της Florence Welch. Aν συνδυάσεις το παραπάνω δεδομένο με όμορφη βρετανική pop/soul παίρνεις το ''Lungs''.

1 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Δισκάρα indeed... και δεν το περίμενα...

Δημοσίευση σχολίου