Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

The Hangover



Υπόθεση: Λίγες μέρες πριν από τον γάμο του, ο Doug και οι τρεις φίλοι του πηγαίνουν στο Las Vegas για ένα αξέχαστο bachelor party. Όταν όμως την επόμενη μέρα ξυπνούν, εκτός από έναν τρομερό πονοκέφαλο και την απώλεια μνήμης για τα χθεσινά κατορθώματα τους, αγνοείται και η τύχη του γαμπρού! Έτσι στον περιορισμένο χρόνο που τους απομένει, πρέπει να θυμηθούν όλα τα χθεσινά γεγονότα ώστε να βρούν τον γαμπρό και να γυρίσουν πίσω στο Los Angeles για τον γάμο...

Εντελώς απρόσμενα κατάφερα να δω το ''The Hangover'' χθες το βράδυ..και μετέπειτα κοιμήθηκα ευτυχισμένος! Τι να πρωτοπώ, για την από το πουθενά εμφάνιση μιας τεράστιας τίγρης μέσα σε ένα ξενοδοχείο, τον Mike Tyson που τραγουδούσε το ''In the air tonight'', τον γελοίο Κινέζο μαφιόζο ή τον απίστευτο δικό μας Zach Galifianakis.
Καταρχήν η αφήγηση και η εξέλιξη της ταινίας είναι πανέξυπνα δοσμένη, δείχνοντας εξαρχής ότι κάτι θα πάει στραβά στο Las Vegas και αφήνοντας μετέπειτα τους ήρωες της ταινίας και εμάς να συμπληρώσουμε το ξεκαρδιστικό παζλ των γεγονότων (δείτε τους τίτλους τέλους για την ολοκληρωμένη αποκάλυψη των γεγονότων).
Την δυναμικότητα και την επιτυχία της ταινίας την αντικατοπτρίζουν όμως οι πρωταγωνιστές. Πραγματικά, οι τέσσερις φίλοι είναι το κάτι άλλο. Έχουμε έναν δάσκαλο/ανώριμο/ωραίο/γυναικά, έναν φλώρο/τρώω ξύλο από την γκόμενα/οδοντίατρο, τον γαμπρό/σχετικά υπεύθυνο/καλό παιδί και φυσικά τον Zach Galifianakis, που είναι ο ορισμός του πυροβολιμένου/ακάκου/στην κοσμάρα του χοντρούλη! Όλοι παίζουν τόσο ρεαλιστικά που θα μπορούσες να τους συναντήσεις σε ένα μπαρ το βράδυ να διασκεδάζουν..και όμως μπλέκονται σε απίστευτες σουρεαλιστικές καταστάσεις.
Αντίθετα με αυτά που άκουσα, δεν παρατήρησα να υπάρχουν τόσα χοντροειδές και σεξιστικά αστεία στην ταινία.
Το μόνο πράγμα που περίμενα να δώ και τελικά δεν εντόπισα ήτανε οι συνεχόμενες αστείες στιγμιαίες ατάκες. Γενικά εννοείται πως υπάρχουν πολλές αστείες ατάκες κατά την διάρκεια της ταινίας, αλλά αυτό που πιστεύω μένει στον θεατή είναι η συνολικά χιουμοριστική, ανατρεπτική και άκρως διασκεδαστική εικόνα της ταινίας και όχι τόσο μεμονωμένες ατάκες των πρωταγωνιστών. Και τέλος, αν δεν ψήθηκατε ακόμη να πάτε να δείτε την ταινία, πάτε και δείτε την μόνο και μόνο για τον Zach, απλά μυθική η ερμηνεία και η γενικότερη παρουσία του...

2 σχόλια:

W. είπε...

Kαλώς σας βρήκα. Βλέποντας τους αναγνώστες του μπλογκ μου, το μάτι μου έπεσε και στη δουλειά που έγινε εδώ και από ό,τι βλέπω είναι αξιόλογη. Keep walking!

Την ταινία την είδα κι εγώ πριν μια εβδομάδα και θα τολμούσα να πω ότι ήταν ό,τι πιο ανάλαφρα διασκεδαστικό είδα φέτος. Πραγματική έκπληξη!

The Escapist είπε...

euxaristw gia ta kala sou logia!

Δημοσίευση σχολίου