Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Sunshine Cleaning (Στεγνό Καθάρισμα)



Υπόθεση: Οι δύο αδερφές Rose (Amy Adams) και Norah (Emily Blunt), με πολλά προβλήματα στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα, αποφασίζουν να ανοίξουν μια επιχείρηση με την ονομασία ''Sunshine Cleaning''. Mε την συγκεκριμένη υπηρεσία αναλαμβάνουν τον καθαρισμό σε χώρους εγκλημάτων. Πλάι στις δύο αδερφές στέκονται ο υπερδραστήριος πατέρας τους και ένας ιδιαίτερος πιτσιρικάς, ο γιός της Rose. Έτσι λοιπόν, αυτή η ασυνήθιστη οικογένεια, παρά τις κακουχίες και τα μπλεξίματα, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στη ζωή..

Οι παραγωγοί της feel good ταινίας ''Little Miss Sunshine'' επιστρέφουν με άλλη μια ταινία ανεξάρτητης παραγωγής, το γλυκόπικρο ''Sunshine Cleaning''. Το κοινό στοιχείο που μοιράζονται οι δύο ταινίες δεν είναι μόνο η λέξη ''sunshine'', αλλά και το θεματικό τους περιεχόμενο. Προβληματικές οικογένειες, ερωτικές απογοητεύσεις, επαγγελματικά αδιέξοδα, το νόημα της ζωής. Ζητήματα που ευαισθητοποιούν και τον μέσο θεατή, για αυτό και θα απολαύσει και τις δύο ταινίες, βλέποντας ζωντανά επί της οθόνης τα προβλήματα που απασχολούν τον ίδιο, ή τον γείτονα του.
Τώρα όσον αφορά το ''Στεγνό Καθάρισμα'' πρόκειται για μια αξιόλογη δραματική κωμωδία, που κρατώντας ένα χαλαρό ύφος, κυμαινόμενο σε ρεαλιστικά επίπεδα, ισορροπεί άριστα ανάμεσα στην μελαγχολία και στο χιούμορ. Δυνατό χαρτί της ταινίας αποτελούν οι χαρακτήρες και το ταλέντο των πρωταγωνιστών της. Η Amy Adams, και μετά το ''Doubt'', δείχνει ρεαλιστική, προσιτή και γλυκιά. H Emily Blunt δείχνει ότι μάλλον είναι η καλύτερη νεαρή ηθοποιός που μπορεί να ενσαρκώσει τον ρόλο του θηλυκού-μαγκάκι. Τέλος, ο πιτσιρικάς, με το εκκεντρικό του προφίλ, σου φτιάχνει αμέσως την διάθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου