Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

The Last House on the Left (Το τελευταίο σπίτι αριστερά)


Υπόθεση: Μια συμμορία απαγάγει και βασανίζει δύο κορίτσια σε μια έρημη περιοχή. Τελειώνοντας επιτυχώς, όπως αρχικά νομίζουν, την δουλειά τους, βρίσκουν καταφύγιο στο ''τελευταίο σπίτι αριστερά'' της απομακρυσμένης αυτής περιοχής. Μόνο που το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στους γονείς της μιας κοπέλας...

Το ''The Last House on the Left'' αποτελεί remake ταινίας τρόμου του 1972, του σπουδαίου στο είδος σκηνοθέτη Wes Craven, που εδώ είναι παραγωγός. Την σκηνοθεσία αυτήν την φορά αναλαμβάνει ο δικός μας Ντένης Ηλιάδης (Hardcore) και το κάνει απλά υπέροχα. Ώριμος και αποτελεσματικός σε σχεδόν όλο το μήκος της ταινίας.
Εμένα προσωπικά με ενθουσίασε η ταινία, ιδίως για τα δεδομένα του Hollywood, που βγάζει καλές ταινίες τρόμου ανά πενταετία. Μαζί με το σκανδιναβικό ''Let the right one in'', για μένα η καλύτερη ταινία τρόμου που είδα μέχρι τώρα φέτος.
Ο Ντένης Ηλιάδης δημιουργεί και διατηρεί με τις διάφορες ανατριχιαστικές σκηνές, τους γρήγορους διαλόγους και το ανελέητο κυνηγητό το απαραίτητο suspense μέχρι το τέλος της ταινίας.
Γενικά, το συνολικό πακέτο τρόμου που μας προσφέρει (φωτογραφία, ήχος) κινείται σε πολύ ρεαλιστικά επίπεδα και είναι αρκετά λεπτομερές.
Παίζει ακόμα στους κινηματογράφους..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου