Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

West Ryder Pauper Lunatic Asylum από Kasabian


West Ryder Pauper Lunatic Asylum: Ψυχιατρική κλινική της Αγγλίας που λειτουργούσε τον 19αιώνα και το νέο άλμπουμ των Βρετανών Kasabian, που σκαρφάλωσε απευθείας στην κορυφή των βρετανικών charts.

Μπορεί να χρειάστηκε 2-3 ακροάσεις, αλλά τελικά με κέρδισε πλέον ολοκληρωτικά και χαίρομαι που θα τους δω πλάι στους Oasis, τέλη καλοκαιριού στο Μιλάνο. Διάβασα γενικά κακές κριτικές για τον συγκεκριμένο δίσκο, και ότι οι Kasabian το παίζουν πλέον μεγάλη μπάντα, αλλά αδυνατούν να αλλάξουν την βρετανική μουσική σκηνή. Σίγουρα δεν είναι ο δίσκος ορόσημο της χρονιάς που διανύουμε, αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο μια μπάντα σαν τους Kasabian (που σαφώς και δεν την θεωρώ τεράστια μπάντα) να βγάλει έναν αριστουργηματικό δίσκο. Την δουλειά τους την έκαναν πολύ καλά, και το απότελεσμα πιστεύω τους δικαιώνει απόλυτα. Ο δίσκος είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστος και ξεσηκωτικός.
Δυνατά brit pop ακούσματα, στον γνώριμο ήχο τους, συνδυασμένα αυτήν την φορά με περισσότερα psychedelic electro στοιχεία.
Αγαπημένα κομμάτια το βρώμικο ''Fast Fuse'', το εκρηκτικό ''Fire'' και το brit-pop κομμάτι ''Underdog''.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου