Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Jack Goes Boating


Δραματική, Η.Π.Α. 2010 (Release Date: - , Philip Seymour Hoffman)

Yπόθεση: Οι αδέσμευτοι Jack (Philip Seymour Hoffman) και Connie (Amy Ryan) γνωρίζονται μέσω κοινών φίλων. Και οι δύο αμέσως τα βρίσκουν, μόνο που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα για να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια φυσιολογική σχέση...

Ίσως είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός, ο οποίος έχει την ερμηνευτική ικανότητα και το απαιτούμενο εύρος ώστε να μεταπηδά πολύ εύκολα από είδος σε είδος, δίνοντας πάντα εκπληκτικές ερμηνείες. Ήρθε η στιγμή και για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, και ο Philip Seymour Hoffman δείχνει και σε αυτόν τον τομέα τα πρώτα του θετικά δείγματα. Το "Jack Goes Boating" βασίζεται σε θεατρικό του Robert Glaudini στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο γνωστός ηθοποιός. Έτσι ο ίδιος μάζεψε ξανά το cast και αποφάσισε να μεταφέρει το έργο στην μεγάλη οθόνη.
Το πεδίο δράσης είναι η Νέα Υόρκη και το θέμα οι δυσλειτουργικές σχέσεις. Στο μικροσκόπιο τέσσερις άνθρωποι, δύο ελεύθεροι και ένα παντρεμένο ζευγάρι. Αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού και η μεταξύ τους χημεία που αναπτύσσεται. Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία είναι χαμένα στην ανωνυμία της πόλης και κλεισμένα στον εσωστρεφή και προβληματικό τους χαρακτήρα. Η αρχικά πλατωνική και αργή σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του άγαρμπου Jack και της άπειρης Konnie εμπεριέχει τόσο ανθρωπιά, ζεστασιά, αγάπη και αυθεντία που δύσκολα συναντάς τελευταία στον κινηματογράφο. Τα φοβισμένα βλέμματα, οι εσωστρεφείς εκφράσεις και οι νωχελικές κινήσεις αρχικά δημιουργούν άβολες καταστάσεις, αλλά σταδιακά υποχωρούν και "γεννιέται" η σχέση. Αντιθέτως, το παντρεμένο ζευγάρι που τους γνώρισε βρίσκεται σε κρίση και ακολουθεί την αντίστροφη πορεία της αποδόμησης της σχέσης τους.
Σκηνοθετικά πολλές σκηνές θυμίζουν θέατρο, πράγμα που δυσκολεύει λίγο την δουλειά του Hoffman. Παρόλο αυτά το μοντάζ και η φωτογραφία είναι προσεγμένα και με την βοήθεια της όμορφης μουσικής επένδυσης (Fleet Foxes) και της σκηνοθετικής έμπνευσης δημιουργούνται δυνατές και καλαίσθητες στιγμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου