Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

It's Kind of a Funny Story


Κωμωδία/Δραματική, Η.Π.Α. 2010 (Release Date: - , Anna Boden, Ryan Fleck)

Υπόθεση: O Craig (Keir Gilchrist) είναι ένας έφηβος που πάσχει από κατάθλιψη. Κάποια μέρα αποφασίζει να μπει οικειοθελώς σε μια ψυχιατρική κλινική και αυτή του η εμπειρία πρόκειται να του αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ζωή...

Οι κινηματογραφιστές Anna Boden και Ryan Fleck μετά το πολύ καλό "Half Nelson" προσφέρουν ένα ακόμη ανεξάρτητο κινηματογραφικό διαμαντάκι. Βασισμένο σε ομώνυμο βιβλίο του Ned Vizzini το "It's Kind of a Funny Story" είναι χαρακτηριστική περίπτωση ταινίας που σε αφήνει με ένα πλατύ χαμόγελο καθώς πέφτουν οι τίτλοι τέλους της.
Το σενάριο είναι απλοϊκό και το σκηνοθετικό περιβάλλον περιορισμένο στους τείχους ενός ψυχιατρικού ιδρύματος. Οι χαρακτήρες είναι ακραίοι, θεότρελοι αλλά και άκρως συμπαθητικοί. Οι κύριοι χαρακτήρες είναι τρείς: O Craig, ένα συνεσταλμένο και ντροπαλό αγόρι που πάσχει από έλλειψη αυτοεκτίμησης, μια ερωτική απογοήτευση και πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Δεύτερον, η νεαρή Νοelle (Emma Roberts) της οποίας το παρελθόν παραμένει άγνωστο και το highlight της ταινίας, ο μεσήλικας ψυχασθενής Βοbby (Zach Galifianakis). Μέσα στο παραπάνω εκκεντρικό περιβάλλον ο Craig παίρνει ένα γερό μάθημα ζωής, αναθεωρεί την στάση και φιλοσοφία που έχει για τις σχέσεις και την ζωή και συνηδειτοποιεί ότι τα πραγματικά προβλήματα τα έχουν άλλοι και ότι όλα είναι στο μυαλό του...
Με ένα ανάλαφρο και σε αρκετές στιγμές αστείο ύφος, ευχάριστες σκηνές, ποικίλες μουσικές αναφορές, έναν μυθικό Galifianaki και ένα επίκαιρο μήνυμα προς την εφηβεία που πάσχει από "ψυχολογικά προβλήματα" πρόκεται για μια γλυκόπικρη και ψυχαγωγική νεανική κωμωδία που αξίζει να παρακολουθηθεί.


2 σχόλια:

Dimitra είπε...

αα.. ωραίο ακούγεται! μπράβο στο Γαλιφιανάκη που κάνει κι άλλα πράγματα! απο το trailer φαίνεται πολυ καλος :)

The Escapist είπε...

Πραγματικά πολύ καλός Δήμητρα..χθες είδα και το Visioneers την πρώτη του ταινία ως πρωταγωνιστής σε πιο μίζερο ύφος..και πάλι απολαυστικότατος!

Δημοσίευση σχολίου