Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

The Disappearance of Alice Creed


Θρίλερ, Βρετανία 2009 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Δύο άντρες οχυρώνονται σε ένα μικρό διαμέρισμα και κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για την απαγωγή της κόρης ενός πλούσιου επιχειρηματία. Η απαγωγή επιτυγχάνεται, αλλά η εξέλιξή της δεν είναι η αναμενόμενη...

Απίστευτο ταινιάκι που κέρδισε άμεσα το κοινό στο περσινό φεστιβάλ του Τορόντο και μέσα στα πρώτα 5-10 λεπτά θα κερδίσει και τους υπόλοιπους. Ένα αριστουργηματικό, εισαγωγικό 5λεπτο σε προϊδεάζει με τον καλύτερο τρόπο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο σκηνοθέτης J Blakeson, με χαμηλό budget, τρεις μόνο ηθοποιούς και 2-3 τοποθεσίες στήνει ένα αξιόλογο θρίλερ απαγωγής.
Το "The Disappearance of Alice Creed" έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένα θρίλερ. Κλειστοφοβική σκηνοθεσία, ταχύτατο μοντάζ, γρήγορους ρυθμούς και απίστευτες ανατροπές. Αλλεπάλληλες ανατροπές που δεν πηγάζουν μονάχα από τις στιγμιαίες εξελίξεις, αλλά αρκετές φορές σχετίζονται με το παρελθόν των πρωταγωνιστών. Επιπλέον, και οι τρεις ηθοποιοί είναι ικανοί να υποστηρίξουν το όλο δημιούργημα και η Gemma Arterton να διαχειριστεί σωστά τον άβολο ρόλο του θύματος. Αξέχαστος και ο Εddie Marsan ("Sherlock Holmes") που με την διεστραμμένη του φάτσα ενσαρκώνει πλήρως και αποτελεσματικά τον αδίστακτο απαγωγέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου