Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

High Life (Μεγάλη Ζωή)


Κωμωδία/Περιπέτεια, Καναδάς 2009 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Tέσσερις μικροεγκληματίες, οι περισσότεροι πρώην κατάδικοι, εθισμένοι στην μορφίνη, και ζώντας στην μεταβατική περίοδο των 80s, σχεδιάζουν να ληστέψουν ATM, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ντόπας τους. Μόνο που όλα πάνε στραβά...

Συμπαθέστατο και άκρως απολαυστικό το ταινιάκι ''High Life'', καναδικής προέλευσης, βασισμένο σε θεατρικό έργο. Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων, που αναπτύσσει και απεικονίζει με χιουμοριστικό και προσεγμένο τρόπο τις διαφορετικές προσωπικότητες των τεσσάρων μικροκακοποιών. Οι τυπάδες αυτοί, που διαμορφώνουν αποκλειστικά την υπόθεση και το ύφος της ταινίας, αποδίδονται εξαιρετικά από το cast των ηθοποιών, με highlight την ερμηνεία του άπαιχτου Timothy Olyphant (''Τhe Crazies'').
Τόσο οι ατάκες, όσο και οι διαδοχικές περιπέτειες στις οποίες υποβάλλονται, εξαιτίας της μορφίνης και της τρέλας που κουβαλάνε, χαρακτηρίζονται από μπόλικες δόσεις κοφτερού, black χιούμορ. Επιπλέον, η ταινία διαδραματίζεται σε μια μεταβατική φάση, όπου το τραπεζικό σύστημα υποδεχόταν την νέα τεχνολογία των ATM, το new wave ήτανε η νέα τάση στην μουσική βιομηχανία, και τα χαπάκια αντικαθιστούσαν τις σύριγγες. Έτσι, έχει τεράστιο ενδιαφέρον και χαβαλέ να βλέπει ο θεατής το πώς προσαρμόζονται οι θεόμουρλες αυτές φυσιογνωμίες σε όλα αυτά...

2 σχόλια:

!sweety! είπε...

Καλό φαίνεται...Μου θυμίζει λίγο το The Rent(κύριως λόγω της μορφίνης και των χαπιών)...
Βέβαια,η κωμωδία οφείλει να είναι hilarious γι' αυτό αν βρω ευκαιρία και την δω όταν βγει στους κινηματογράφους,τότε θα την κρίνω.
Καλό απογευματάκι!

The Escapist είπε...

Πιστεύω θα την βρεις αρκετά hilarious, και σε στιγμές, αλλά περισσότερο στο γενικότερο feeling...για το Rent που λες δεν το έχω δει. Βλέπω και απο το blog σου μια αδυναμία για τα Twilight, όπως έχω εγώ για τα soundtracks του.

Δημοσίευση σχολίου