Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Foals - Total Life Forever


Indie Rock, LP (Κυκλοφόρησε στις 10 Μαϊου από την Τransgressive Records)

''Tropical prog'', ''Like the dream of an eagle dying''. Κάπως έτσι περιγράφουν οι Foals τον ήχο του νέου τους, δεύτερου άλμπουμ ''Total Life Forever''. Πάντως το βέβαιο είναι πώς ο ήχος τους διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με το ''Antidotes'' (2008). 
Η παρέα του Yanni Philippaki στο ντεμπούτο τους πριν από δύο χρόνια έδειχνε σαφώς περισσότερο παιχνιδιάρικοι, χορευτικοί και ανέμελοι. Η post-punk κιθάρες πλέον δεν βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αν και υπάρχουν, και έτσι το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα είναι πιο ατμοσφαιρικό, ώριμο και σοβαρό. Pop, post-punk και funk εδώ συναντούται στις κατάλληλες δόσεις και δημιουργούν έναν μελαγχολικά πανέμορφο δίσκο.

Ξεχωρίζω το ιδιαίτερα γαλήνιο ''Spanish Sahara'' που σταδιακά οδηγείται σε ένα άγριο ξέσπασμα και τα ''Τhis Orient'' και ''Black Gold'' που αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της αλλαγής πλεύσης των Foals...2 σχόλια:

dazed είπε...

Πράγματι ωραίο το spanish sahara :)
και γενικότερα ενδιαφέρον blog-ι , gj!

The Escapist είπε...

Thanx!..και το δικό σου blog φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και όμορφο! Μου θύμησες και ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι/ποίημα με το τελευταίο post σου...

Δημοσίευση σχολίου