Σάββατο 15 Μαΐου 2010

The Black Keys - Brothers


Blues Rock, LP (Κυκλοφορεί στις 18 Μαϊου από την Nonesuch Records)

Ακόμη ένας πολύ μεγάλος φετινός δίσκος τόσο σε μήκος, όσο και σε καλλιτεχνική αξία. Το ακραίο (τουλάχιστον εμφανισιακά) μουσικό δίδυμο The Black Keys επιστρέφουν με το όγδωο τους άλμπουμ ''Brothers''.
Αυτό που χαρακτηρίζει την δουλειά των Black Keys είναι ότι πειραματίζονται συνεχώς στον ήχο τους, δημιουργώντας ένα υπέροχο και πάνω απ'όλα δροσερό κοκτέιλ από blues ακούσματα, garage χωσίματα και indie ύφος. Επιπλέον, συνηθίζουν να εκτελούν μόνοι τους το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και της ηχογράφησης των δίσκων τους. Αυτό συμβαίνει και στο νέο τους πόνημα, όπου συνεργάζονται μόνο στο catchy ''Τighten Up'' με τον γνωστό παραγωγό Danger Mouse (Broken Bells, Gnarls Barkley, Gorillaz).

Τώρα όσον αφορά τον νέο τους δίσκο, σε σύγκριση με το άλλο αριστούργημα που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες οι National (και ας σκάνε μερικοί, post εδώ), κυκλοφορεί την πλέον κατάλληλη περίοδο. Το ακούω στο αστικό, το ακούω στο σπίτι, το ακούω στο αυτοκίνητο. Έχει την ικανότητα να ακούγεται μέρα-νύχτα και με την moody-ρετρό του ατμόσφαιρα πετάει τον ακροατή, είτε σε κανένα απομονωμένο, καυτό, ατελείωτο highway του Ohio σε αναζήτηση ενός american bar για μια δροσερή μπύρα ή σε καμιά ταινία του Tarantino που μπλέκει spaghetti-western πιστολίδια με καυτά γκομενάκια...Όπως και να το δει κανείς ο δίσκος τα σπάει, και μιλάει για ανεκπλήρωτους έρωτες, χαμενές ευκαιρίες και κερδισμένες ερωτικές μάχες. Με λίγα λόγια blues μουσική, που αποκτά όμως τεράστιο ενδιαφέρον και ηχητικό πλούτο λόγω των garage/indie rock ακουσμάτων και τον soul φωνητικών. Τέλος, να μην ξεχάσω να αναφέρω το πανέξυπνο artwork και τα ιδιαίτερα videoclips με πρωταγωνιστή το δεινοσαυράκι Frank..

Ξεχωρίζω τα ''Tighten Up'', ''Next Girl'', ''The Only One'', ''Ten Cent Pistol'' και άλλα...Ακούστε και το instrumental ''Black Mud'' για να μπείτε στο mood των Black Keys...



3 σχόλια:

yannis kondilis είπε...

l love blues!!apo ta kalitera tis xronias!

The Escapist είπε...

Ontws eksairetiko! k ta 15 kommatia tou..A! Polu kalo to blog sou kai ta nea indie onomata pou proteineis! to eixa xasei gia ena diasthma pou allakses to onoma tou...

yannis kondilis είπε...

thanks....my man...eisai pio palios kai me euxaristei pou to les auto...

Δημοσίευση σχολίου