Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Humbug από Arctic Monkeys


Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξα μεγάλος θαυμαστής της μουσικής των Arctic Monkeys. Αντιθέτως, ο frontman τους Alex Turner με το περσινό του project Last Shadow Puppets με συγκίνησε ιδιαίτερα. Μάλλον έφταιγαν οι ''μελό'' συνθέσεις και το γενικότερο νοσταλγικό κλίμα που δημιουργούσε τόσο άρτια ο συγκεκριμένος δίσκος.
Τώρα τα παλικάρια από το Sheffield επιστρέφουν με τον τρίτο τους δίσκο ''Humbug''. Τους παραδέχομαι, ωρίμασαν, πειραματίστηκαν, εξελίχθηκαν και διαφοροποίησαν τον ήχο τους. Έτσι αποδεικνύουν το μεγάλο ταλέντο τους, παρά το μικρό της ηλικίας τους.
Ο νέος τους δίσκος μου άρεσε, με εξαίρεση το κουραστικό ''D-a-n-g-e-r-o-u-s animals'', όλα τα υπόλοιπα κομμάτια έχουνε κάτι να πουν και όσο περισσότερο τα ακούω τόσο περισσότερο με κερδίζουν. Γενικά είναι εμφανής η επιρροή που άσκησαν οι Puppets στους Monkeys, βρίσκοντας την χρυσή συνταγή ανάμιξης του δυναμισμού/ενθουσιασμού των δεύτερων και της σκοτεινής μελωδικότητας των πρώτων.
Αγαπημένα κομμάτια: Το όμορφο και γλυκανάλατο ''Cornerstone'' και το σκοτεινό ''Dance Little Liar''. Πολύ δυνατό και το εισαγωγικό κομμάτι ''My Propeller''.

2 σχόλια:

arrostia είπε...

καλή δουλειά αλλά μέχρι εκέί

The Escapist είπε...

swsta te les..

Δημοσίευση σχολίου