Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Cedar Rapids


Comedy, USA 2011
Release Date: - , Miguel Arteta

Υπόθεση: O ξενέρωτος, άβγαλτος και άκακος ασφαλιστής Tim Lippe (Ed Helms) ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τον εργοδότη του, μια επαρχιακή ασφαλιστική εταιρεία, σε ένα ετήσιο συνέδριο ασφάλισης στην Iowa, ονόματι Cedar Rapids. Για πρώτη φορά στην ζωή του θα αφήσει την πόλη και το κλουβί του, και θα διεκδικήσει τον τίτλο της καλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας. Όλα αυτά πριν γνωρίσει τους βετεράνους Dean (John C.Reilly), Ronald (Isiah Whitlock Jr.) και Joan (Anne Heche), που θα του αλλάξουν τα πλάνα για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο...

Μετά από ορκομωσίες, μπάνια, την 3D έκδοση του "Transformers 3" που με κούρασε αφάνταστα και κάθε λογής τρεξίματα επιστρέφουμε με μια χαλαρή κωμωδία, έτσι όπως αρμόζει αυτόν τον καιρό.
"Cedar Rapids" ονομάζεται το νέο ταινιάκι του Miguel Arteta, σκηνοθέτη του συμπαθέστατου "Youth in Revolt", που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Sundance και περιμένει την ευκαιρία του και στην Ευρώπη. Χωρίς να κερδίζει δάφνες πρωτοτυπίας, ή να χαρίζει εκτεταμένες φάσεις ασταμάτητου γέλιου, κινείται προς την σωστή κωμική κατεύθυνση, παρακολουθείται πολύ ευχάριστα και απαρτίζεται από ένα αξιόλογο και έμπειρο cast. Το χαρακτηριστικό παρουσιαστικό προφίλ του Ed Helms, σε έναν ρόλο παραπλήσιο με αυτόν του "Hangover", και η πηγαία, ατίθαση κωμική αύρα του John C.Reilly συνεργάζονται εδώ άψογα, και λειτουργούν με έναν τέρμα συμπληρωματικό τρόπο που κερδίζει τις εντυπώσεις και ανεβάζει κατά πολύ την όλη κωμωδία. Το "ώριμο" σεξαπίλ της Anne Heche σε συνδυασμό με όλους τους θεότρελους ασφαλιστικούς πράκτορες χτίζει το περιβάλλον κίνησης του σεναρίου, που περιορίζεται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ετήσιου συνεδρίου στο  Cedar Rapids. Θρησκόληπτοι Ρεπουμπλικάνοι, διεφθαρμένοι και αχόρταγοι πράκτορες αποδεικνύουν στον Tim πως και ο κλάδος της ασφάλισης δεν είναι και τόσο άγιος, όσο ο ίδιος θέλει να πιστεύει πως είναι, αλλάζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την δική του αφελής νοοτροπία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου