Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Hanna


Action/Mystery/Thriller, USA/UK/Germany 2011
Release Date: 07/04/2011, Joe Wright

Υπόθεση: Ξανθιά 16χρονη (Saoirse Ronan), υπό την αυστηρή καθοδήγηση του πατέρα της, εκπαιδεύεται στο άγριο περιβάλλον της Φινλανδίας, για να αντιμετωπίσει την αδίστακτη πράκτορα της CIA Marissa (Cate Blanchett), αλλά και την ίδια της την μυστήρια προέλευση...

Ο δημιουργός του "Atonement" Joe Wright και η νεαρή πρωταγωνίστριά του αυτή τη φορά σε διαφοροποιημένο είδος και νέες περιπέτειες. Το "Hanna" με ένα σχετικά μικρό budget, αντλώντας την δύναμή του από το κοφτερό μοντάζ, τα επιβλητικά εξωτερικά γυρίσματα, το αετίσιο βλέμμα της πρωταγωνίστριας και τους φρενήρεις ρυθμούς των Chemical Brothers είναι αυτό που αποκαλούμε μεστή, άμεση και ταχύτατη περιπέτεια με μπόλικη δόση μυστηρίου, καρικεύματα γενετικής και πηγαία δολοφονική αύρα.
Η Ηanna μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον που διακατέχεται από την άγρια όψη της φύσης, στρατιωτική εκπαίδευση και ζωώδη ένστικτα μας εισάγει σε ένα κατάλευκο, αλλά παράλληλα σκοτεινό, σύγχρονο παραμύθι επιβίωσης και πάλης με το κατεστημένο. Το κατεστημένο εδώ εκφράζεται μέσα από την ψυχρή πράκτορα της CIA και κορυφώνεται από την παρουσία της έμπειρης και πάντοτε γοητευτικής Cate Blanchet. Από την άλλη μεριά η πρωταγωνίστρια Hanna, όπως άλλοτε η Νύφη του Kill Bill, κινείται με εκρηκτικούς ρυθμούς και περίσσια αδρεναλίνη στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής για να επιβιώσει και παράλληλα να ξεδιαλύνει το δύσκολο παζλ της προσωπικής της ιστορίας... Κερασάκι στην τούρτα το soundtrack που κινείται σε αυστηρά ηλεκτρονικούς ρυθμούς, και δένει άψογα με την σκηνοθεσία, την έντονη δολοφονική δραστηριότητα και την εκπληκτική φωτογραφία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου