Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

The Horrors - Skying


Indie Rock, LP
Release Date: 11/07/2011, XL Recordings

Eίναι στην φύση μας να βγάζουμε συχνά γρήγορα λανθασμένα συμπεράσματα. Κάτι τέτοιο έγινε για μένα εδώ πέρα ακούγοντας για πρώτη φορά το "Skying". Η αλήθεια είναι πως δεν με "γέμισε" αρκετά ο νέος, τρίτος δίσκος της παρέας από το Essex. Της παρέας που με ενθουσίασε πριν από δύο χρόνια με το δεύτερό τους άλμπουμ, "Primary Colours". 'Ητανε τα νεφελώδεις φωνητικά του Faris Badwan, η μαύρη ψυχεδέλεια και οι απίστευτα σκοτεινές μπασογραμμές που με εξέπληξαν και με έκαναν να χαθώ μέσω της μουσικής τους. Αξέχαστη μουσική εμπειρία το single "Sea within a Sea"...
Στο "Skying" τα πράγματα έχουνε ελαφρώς διαφοροποιηθεί, γεγονός που με ξίνισε, αρχικά τουλάχιστον. Για να το πω καλύτερα, οι Horrors επέκτειναν το μουσικό τους προφίλ και κατ'επέκταση τις λίστες με τις μουσικές τους επιρροές από το παρελθόν μέχρι και το πρόσφατο παρόν. Στα αυτιά μου πριν από δύο χρόνια είχανε ως κεντρικό γνώμονα τον ήχο των Joy Division και Can, ενώ φέτος τον new wave χαρακτήρα των New Order και την pop αρτιότητα του David Bowie. Αυτή ακριβώς η στροφή του νέου δίσκου ήθελε τρεις με τέσσερις ακροάσεις να ωριμάσει και να αγαπηθεί από μένα και τα αυτιά μου, τώρα πλέον το κάνει. Οι Horrors μπλέκουν το new wave των 80s με τα χαρακτηριστικά synths και τις shoegaze πινελιές των πρώιμων 90s σε ένα άρτια δομημένο, μελωδικά κατασκευασμένο μουσικό σύνολο που σέβεται τις επιρροές και τον εαυτό του, χαρίζοντας παράλληλα μουσική αξία και πλούτο στο έτος 2011.
Άκου: "Still Life", "Moving Further Away", "Dive In"..

2 σχόλια:

comfis είπε...

το primary colors ήταν πολύυυ σκοτεινό και δύσκολο στ αυτιά μου, αλλά τελικά κόλλησα με μερικά σόνγκια όπως το sea within a sea και το New Ice age.

Ανυπομονώ να τ ακούσω και τούτο! θενξ στεφ!

The Escapist είπε...

Πιστεύω τότε πως ετούτο εδώ θα σ αρέσει περισσότερο George! Ειδικά το "Still Life" για μένα από τα single της χρονιάς

Δημοσίευση σχολίου