Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Horrible Bosses (Αφεντικά για Σκότωμα)


Comedy, USA 2011
Release Date: 21/07/2011, Seth Gordon

Υπόθεση: Tρεις φίλοι (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) που ανήκουν στην εργατική τάξη και παλεύουν άξια για το μεροκάματό τους, αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά προβλήματα με τα αφεντικά τους (Κevin Spacey, Colin Farrell, Jennifer Aniston). Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο ενδεχόμενο βελτίωσης της επαγγελματικής τους κατάστασης αποφασίζουν πως μοναδική λύση είναι ο θάνατος των αφεντάδων τους...

Δειλά δειλά πήρα την απόφαση να αρχίσω να ξαναγράφω από εδώ. Μια ευχάριστη καλοκαιρινή νύχτα, μια όμορφη ατμόσφαιρα σε ένα θερινό σινεμά και παράλληλα η παρακολούθηση του "Horrible Bosses" έκαναν την παραπάνω απόφαση ευκολότερη. Γρήγορο, έξυπνο, με καλογραμμένους και εθιστικούς χαρακτήρες, πετυχημένες ατάκες και ένα τέρμα διασκεδαστικό "πόλεμο" μεταξύ δύο κοινωνικών τάξεων, προσφέρει ότι ακριβώς πρέπει να έχει μια καλοκαιρινή κωμωδία.
Χωρίς να έχω δει το "Bridemaids", πιστεύω πως εδώ πρόκειται για μια από τις κορυφαίες, καλοκαιρινές, κωμικές προτάσεις. Είναι που οι σχέσεις μεταξύ των "καλών" εργατών και των "κακών" αφεντάδων παρουσιάζονται έξοχα διασκεδαστικές, παρόλο που οι δεύτεροι φλερτάρουν πιο έντονα με το στοιχείο του εξωφρενικού, όπως η ασυγκράτητη νυμφομανή γιατρίνα Aniston ή ο άσωτος γιος, βρωμιάρης κληρονόμος της οικογενειακής επιχείρησης Colin Farrell. Πρόκειται για ένα σενάριο που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην αποτελεσματική χημεία του πρωταγωνιστικού φιλικού τρίου και κατ'εμέ στο φυσικό ταλέντο του Charlie Day, που χαίρομαι που πριν από κάποιους μήνες τον παρακολουθούσα στο sitcom "Ιt's Always Sunny in Philadelphia" και τώρα τον απολαμβάνω και στην μεγάλη οθόνη. Ο Βateman αναλαμβάνει ως συνήθως το σοβαροφανές κομμάτι της υπόθεσης, ενώ ο Sudeikis είναι ίσως ο πιο αδιάφορος από τους συνολικά πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρες. Πέρα όμως από τις κωμικοτραγικές, γκανγκστερικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν οι θεωρητικά πράοι και άβγαλτοι φίλοι που ξαφνικά προσπαθούν να το παίξουν κοινωνικοί ήρωες, η υπόθεση με ένα απρόσμενο twist μπλέκει και τα αφεντικά μεταξύ τους πράγμα που αποτελεί και το κλειδί του story.
Για τους περιφερειακούς χαρακτήρες τα λόγια είναι περιττά. Απολαυστικότατος και τέρμα εκφραστικός ο "δικτάκτορας" Spacey, ακραία αλλοπρόσαλλος ο Farrell και σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα ρόλο η Aniston. Έρχεται και ο wannabe γκάνγκστερ "motherfucker" Jamie Fox και βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

4 σχόλια:

comfis είπε...

Ήθελα να το δω αλλά στο θερινό στη χίο έκαναν μια αμοιβαία ανταλλαγή με το The company Men (που όμως ήταν αξιοπρεπές) και θα το δω τις πρώτες μέρες του σεπτέμβρη! νόστιμο καστ. αγαπώ σπέισι,

The Escapist είπε...

Βέβαια!Αξιοπρεπες δραμα το The Company Men, αν και θεωρω πως σε θερινό ταιριάζει κάτι με πιο light θεματική όπως τουτη εδώ που την βρίσκω κορυφαία για τέτοια φάση αυτό το καλοκαίρι. Πλάκα πλάκα οι δύο αυτές ταινίες μιλάνε πάνω κάτω για το ίδιο θέμα, τις απολύσεις και το εργασιακό άγχος αλλά με παντελώς διαφορετική οπτική

Dimitra είπε...

Μου άρεσε πάρα πολύ το εργάκι, αν και πιστεύω πρέπει να δεις "Bridesmaids"! Ήταν κι αυτό πάρα πολύ καλό! Δυο από τις πιο καλές κωμωδίες που έχω δει αυτή τη χρονια! :)

The Escapist είπε...

Φυσικά Δήμητρα πρέπει να δω και το Bridemaids, αν και νομίζω απευθύνεται περισσότερο σε γυναίκες, σε αντίθεση με τις buddy ταινίες όπως ετουτη ή το Hangover!

Δημοσίευση σχολίου