Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

The Hangover Part II


Comedy, USA 2011
Release Date: 02/06/2011, Todd Phillips

Υπόθεση: O Stu (Ed Helms) ετοιμάζεται να παντρευτεί στην εξωτική Ταϊλάνδη. Έχοντας πάρει το μάθημά του προ διετίας με τις ακραίες περιπέτειες της τρελοπαρέας (Ζach Galifianakis, Bradley Cooper) στο Las Vegas, αποφασίζει να κάνει έναν ήρεμο και ασφαλές γάμο. Μόνο που πάλι απρόσμενα κάτι πάει στραβά, και τα παλικάρια αντί να ξυπνήσουν στο ηλιόλουστο, ήσυχο, high-class θέρετρο, ξυπνάνε σε μια τριτοκοσμική πολυκατοικία στην καρδιά του επικίνδυνου Bangkok...

To πρώτο μέρος του 2009 θεωρείται ήδη cult, δίνοντας νέα υπόσταση, σημασία και αξία στο ήδη λατρεμένο είδος της περιπετειώδους, buddy κωμωδίας. Αναμενόμενη εμπορική κίνηση λοιπόν να βγει το sequel, που ακούει στο όνομα "The Hangover Part II". Ήδη η δεύτερη ταινία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εισπράξεων στο Box Office των HΠΑ, και ετοιμάζεται και για ρεκόρ εκτός Αμερικής.
Η αίσθηση που σου αφήνει η ταινία είναι περίεργη. Ναι μεν από τις πρώτες κιόλας στιγμές καταλαβαίνεις πως θα δεις κάτι που έχεις ήδη δει, και αυτή η πεποίθηση αυξάνεται δραματικά και κατακόρυφα κατά την διάρκεια εξέλιξης των τραγελαφικών καταστάσεων, αφήνοντας σου την αίσθηση του copy-paste και το δεδομένο της παντελούς έλλειψης πρωτοτυπίας. Από την άλλη όμως έλα που αυτή η παραπάνω αίσθηση σου αρέσει, και γελάς με τις ώρες και μετά την προβολή. Βλέπεις, πρώτον το σενάριο του πρώτου μέρους ήταν τόσο πικάντικο, ζωηρό και θεόμουρλο που άνετα χρησιμοποιήθηκε και δεύτερη φορά με ελάχιστες διαφοροποιήσεις (μωρό-παππούλης μοναχός, τίγρης-μαϊμού), και δεύτερον δέθηκες και ταυτίζεσαι τόσο πολύ με τους χαρακτήρες της παρέας που δεν τους χορταίνεις και θα'θελες πολύ να τους έβλεπες κάθε εβδομάδα σε sitcom. Πόσο μάλλον τώρα που "δέθηκαν" περισσότερο μεταξύ τους και η χημεία τους απογειώνεται κάθε στιγμή. Εννοείται πως για δεύτερη φορά όλοι τους βρίσκονται σε τρελά κέφια ξεζουμώντας κάθε ίχνος ψυχαγωγίας όσο δεν πάει. Με λίγα λόγια, αν τους αγάπησες το 2009, θα τους αγαπήσεις και θα τους απολαύσεις ακόμη περισσότερο τώρα.
Τέλος, βελτιωμένο απεικονίζεται και το περιβάλλον της κωμωδίας. Μας παρουσιάζεται πιο εξωτικό, "μεγάλο", επικίνδυνο και καλοκαιρινό. Όλα αυτά έχουνε ως αποτέλεσμα η δράση να είναι εντονότερη από το πρώτο, και ο ορισμός της απόλυτης κωμικής περιπέτειας να ταιρίαζει γάντι σε όλο το εύρος αυτής της καφροκωμωδίας.

1 σχόλια:

cinemakouras είπε...

Έτσι ακριβώς! Το διασκεδάζεις ακόμη περισσότερο τη δεύτερη φορά! Είναι η χημεία; είναι η Bangkok; το σίγουρο είναι πως το Part 2 είναι τουλάχιστον ισάξιο με το πρώτο.

Δημοσίευση σχολίου