Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Tucker & Dale vs Evil


Horror/Comedy, USA 2010
Release Date: - , Eli Craig

Yπόθεση: Δύο χωριάτες της αμερικανικής επαρχίας, ένα τσούρμο από κακομαθημένα κολεγιόπαιδα, μια μεταξύ τους παρεξήγηση και μια προ 20ετίας σφαγή δημιουργούν μια αλυσίδα από άκρως θανατηφόρα και παράλληλα κωμικοτραγικά συμβάντα...

"Ο Γιάννης φοβάται το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη". Πόσο πολύ ταιριάζει το γνωστό αυτό λαϊκό γνωμικό στην περίπτωση της ταινίας "Tucker & Dale vs Evil"! Tα φαινόμενα εδώ απατούν από την πρώτη στιγμή. Η έλλειψη επικοινωνίας που πολύ εύστοχα σε κάποια φάση αναφέρει η νεαρή φοιτητριούλα της Ψυχολογίας ως την ρίζα όλων των κακών του κόσμου, ταιριάζει εδώ γάντι για όλα όσα διαδραματίζονται επί της οθόνης και ψυχαγωγούν τον θεατή στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Γενικότερα το πάντρεμα μεταξύ δύο διαμετρικά αντιθέτων κινηματογραφικών ειδών φαντάζει δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν βέβαια και οι γνωστές παρωδίες ταινιών τρόμου, που αποτελούν είδος από μόνες τους και συνήθως κυμαίνονται σε ρηχά ποιοτικά επίπεδα, τόσο σεναριακά, όσο και ψυχαγωγικά. Εξαιρέσεις όμως παντού υπάρχουν, και ότι κατάφερε ο Edgar Wright με το "Shaun of the Dead" για τους ζομπολάτρεις, το καταφέρνει και ο Εli Craig απεικονίζοντας και εξιστορώντας το χάσμα μεταξύ επαρχιακού και αστικού τρόπου ζωής μέσα σε ένα ακραία σουρεαλιστικό περιβάλλον αιματοχυσίας. Το σενάριο μπορεί να παρατηρηθεί από δύο αντίθετες όψεις, και η εναλλαγή των ρόλων του καλού και του κακού δίνει φρεσκάδα, ζουμί και ατελείωτο χαβαλέ στην όλη υπόθεση. Κάθε σκηνή συνοδεύεται από μπόλικες δόσεις σπλάτερ, κοφτερές ατάκες και πηγαίο χιούμορ. Τα εφέ και η σκηνοθεσία τοποθετούνται σε υψηλά επίπεδα για το είδος, και οι ερμηνείες, με καλύτερη αυτήν του Τyler Labine (γνωστός από την κωμική σειρά "Sons of Tucson"), απογειώνουν την συνολικά εξαιρετική και ευχάριστη αίσθηση που σου αφήνει αυτό το απολαυστικότατο ταινιάκι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου