Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

The Kills - Blood Pressures


Indie Rock, LP
Release Date: 04/04/2011, Domino Records

Το εξώφυλλο του "Blood Pressures" με παραπέμπει στο εξαιρετικό "Brothers" των Black Keys. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του "Brothers" ήτανε το sex appeal που σου έβγαζε. Tυχαίνει να είναι και ένα από τα κοινά στοιχεία που μοιράζονται οι δύο δίσκοι. Τώρα αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ μιλάμε για την εκρηκτική παρουσία και τα άγρια φωνητικά μιας θηλυκής περσόνας όπως της Alison Mosshart, το συστατικό "sexy" όχι μόνο πολλαπλασιάζεται, αλλά και απογειώνεται στο αυτί του ακροατή. Αν προσθέσει κανείς και την garage ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και τις βρώμικες κιθάρες, ο τέταρτος δίσκος των Kills αποκτά σάρκα και οστά. Ο Jamie Hince και η Alison Mosshart δείχνουν να έχουν βρει πλέον την απόλυτη χημεία μεταξύ τους και η τελευταία δοκιμάζει το μουσικό της ταλέντο και σε πιο ρομαντικές, μελωδικές και ήπιες στιγμές σε κομμάτια όπως τα "The Last Goodbye" ή "Βaby Says". Πως στην τελική να μην σου αρέσει ένας τέτοιος δίσκος;
Άκου: "DNA", "Nail in my Coffin", "Baby Says"..

2 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Εύστοχος ο παραλληλισμός με το εξώφυλλο των Black Keys. Και έλεγα τι μου θυμίζει... Πάντως οι ερμηνείες της Alison είναι πιο sexy από ποτέ , το distortion pedal του Hince είναι έτοιμο να πάρει φωτιά, και γενικά πρόκειται για την πιο ώριμη φάση τους. Επικό το κλείσιμο με το "Pots and Pans". Ισχυρός δίσκος.

The Escapist είπε...

Aπολαυστικότατο από την αρχή μέχρι το τέλος του..και έχεις δικιο για το κλεισιμο με το "pots and pans". Aγαπημένο μου ομως το "Nail in my Coffin".

Δημοσίευση σχολίου