Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Chain & the Gang - Music's Not For Everyone


Indie, LP
Release Date: 22/02/2011, K Records

Δεν ήξερα για την ύπαρξη των Chain & the Gang, ούτε την δισκογραφικά πλούσια βιογραφία του Ian Svenonius, το πρόσωπο πίσω από το μουσικό project που κυκλοφορεί τον δεύτερό του δίσκο "Music's Not For Everyone". Kαλά να είναι ο IndieFuck και το blog του.
Ο Ιan Svenonius είναι κάτι σαν βασιλιάς της punk σκηνής του Washington, και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 15 άλμπουμ τα τελευταία 20 και κάτι χρόνια. Γνωστός έγινε από μπάντες όπως Nation of Ulysses, The Make-Up και Weird War.
Τα δημιουργήματά του περιέχουν βαθιές κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες, πράγμα το οποίο διαφαίνεται τόσο στους καυστικούς στίχους, όσο και στην ίδια του την μουσική. Το ίδιο συμβαίνει και στον πρόσφατό του δίσκο, ο οποίος είναι ένα ενδιαφέρον, εκκεντρικό και γκρουβάτο κράμα μεταξύ garage, soul και blues, τα χώνει σε κυβερνητικές πολιτικές και μας μιλά για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Μόνο και μόνο για την ιδιαιτερότητά του είναι άξιος αναφοράς, παρόλο που περιέχει και μερικές κομματάρες. Μουσική με balls που λέμε, αρκεί να ακούσεις το ομώνυμο "Music's Not For Everyone" και να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής...
Άκου: "Why Not?", "It's a Hard, Hard Job (Keeping Everybody High)'', "Youth is Wasted on the Young", "Detroit Music"..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου