Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Sans laisser de traces (Traceless)


Crime/Thriller, France 2010
Release Date: - , Gregoire Vigneron

Yπόθεση: O Ettiene Meunier (Benoit Magimel) είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που ετοιμάζεται να αναλάβει ηγετική θέση σε μια πολυεθνική εταιρεία. Μόνο που το μακρινό του παρελθόν και η εμφάνιση ενός ξεχασμένου συμμαθητή θα ανατρέψουν ριζικά τα δεδομένα της ζωής του...

Το "Sans laisser de traces" είναι ένα σύγχρονο δείγμα καλού γαλλικού κινηματογράφου.
Γύρω από το πρόσωπο ενός φαινομενικά ευτυχισμένου μεσήλικα χτίζει μια προσεγμένη, λεπτοδουλεμένη και σκληρή προσωπική ιστορία. Οι τύψεις και τα μυστικά του παρελθόντος έχουνε την ικανότητα να επηρεάσουν το μέλλον ενός ανθρώπου, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και στην ταινία. Το χιτσκοκικό σασπένς σε συνδυασμό με την παριζιάνικη ατμόσφαιρα και την εκτενής ανάλυση του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα συνθέτουν ένα σενάριο πλούσιο, ρεαλιστικό και άκρως ενδιαφέρον. Οι περιφερειακοί χαρακτήρες όπως ο πεθερός του πρωταγωνιστή, ο παλιός μυστήριος συμμαθητής του και η γοητευτική φοιτήτρια που μπαίνει απρόσμενα στην ζωή του εμπλουτίζουν την υπόθεση και την μετατρέπουν σε ένα πολύπλευρο και δυνατό δράμα, όπου η τύχη και οι περιστάσεις εν τέλη καθορίζουν την έκβαση των γεγονότων.
Εν ολίγοις, το "Traceless" αποδεικνύεται μια πολύ καλή επιλογή για βραδινή προβολή, χωρίς να χρειάζεται να τρέχετε να δείτε τον κατά τ'άλλα συμπαθέστατο Liam Neeson στο μέτριο "Unknown Identity" ή τον αδιάφορο Colin Farrell στο κακό "London Boulevard"..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου